Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől FPS droppolnak a játékok?

Mitől FPS droppolnak a játékok?

Figyelt kérdés

Mostanában ha bármilyen "nagyobb" játékkal akarok játszani (Pl. Gta 5, Just Cause 3, Forza Horizon 3 stb.)

általában van egy teljesen stabil 40-60 fps-em, viszont mind 3 játéknél rengeteget droppol az fps,

a gépemben egy: GTX 950 kártya, I3-6100-as proci, B150M Mortar alaplap, és 8GB DDR4 Ram van. Tudom nem 1 atom pc, de régen a gta 5 tökéletesen ment rajta, viszont mostanában szinte játszhatatlanul droppolgat (de mondom az fps úgy önmagában jó általában)

Videókat is néztem ahol ugyan olyan configgal ami nekem van a Just Cause 3, Forza Horizon 3 tökéletesen fut stabil FPS-el, mitől lehet ez akkor? :/

2017. dec. 25. 09:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Az számítógépeknél, nem úgy, mint a konzoloknál(pl, xbox,ps4,....), mindig vannak fps droppok..

De egyébként elég jó géped van, a gtaV -nek stabilan kéne futnia, nézz utána a videokártya és az alaplap driverének, hátha van frissebb, és akkor jobb lesz, takarítsd ki a gépházadat, esetleg rakd újra a windowst.

Mást nem nagyon tudok most :/

2017. dec. 25. 13:01
 2/9 A kérdező kommentje:
Driverek legfrissebbek mindenből, gép 3 hete volt kipucolva utána meg instant újratelepítve, szóval ezek a lehetőségek K.O-k :/
2017. dec. 25. 17:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Akkor vedd lejjebb a grafikát, vagy rakd újra a GtaV-öt, mást most sajna nem tudok. :/
2017. dec. 25. 19:47
 4/9 A kérdező kommentje:

Just Cause 3-nál benyomtam 1 afterburnert, és igazából semmi olyan egekbe szökő dolog nem volt..

A processzor mindegyik magja 60 fok alatt volt folyamat és csak 70-80%-os használtságuk volt, memória is 6 gigánál tovább nem ment (8-ból)

A videókárty volt kicsit talán rosszabb, az olyan átlag 78 fok körül volt (max 81) és 80-99% közötti használtsága volt

2017. dec. 25. 20:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Bocsánat elírtam előbb, 60 fok fölött nem volt*
2017. dec. 25. 20:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Van ez a Power is itt, és ez elég magas volt végig, meg amikor jöttek a droppok pont akkor ment fel mindig ilyen 99-102% közé
2017. dec. 25. 20:47
 7/9 A kérdező kommentje:
Na végül a Power és a kártya Temp. limitét kicsit feljebb vittem, most egész jók a dolgok, viszont most mindenképp fogok venni 1 új tápot (valami minőségit) meg egy új házat :D
2017. dec. 25. 21:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Na látod, lehet ez egy jó megoldás.

Egy ilyen gépet azért nem lehet egy noname tápra rákötni.

Vagy a videókártya vagy a processzor közül valamelyik mindíg 100%os, ez normális, ezba GPU vagy CPU limittől függ.

Örülök, hogy végül megoldódnak a gondok. :) .

2017. dec. 26. 00:29
 9/9 anonim válasza:
Én is ezzel a problémával küszködök, kedves kérdés író, hogyan oldottad meg? Hogy vitted feljebb a powert?
2018. nov. 28. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!