4 memória foglalatú alaplap esetén a párban lévő első két foglalatba van 2x4 gb ram (dual channel miatt), hogyan érhetem el, hogy a másik kettő foglalatnál is működjön a dual channel? Vagy hogy van ez?
Kérlek ezekre is válaszoljatok! (Pontokba szedve is lehet és hozzáértők válaszoljanak, ha lehet!)
1. A dual channel külön külön érvényes mind a ((párokban lévő)) 2-2 foglalatra ?
2.Ha a másik két üres foglalatba kitben veszek 2x8gb ramot működni fog a dual channel? (Ugye amit kiírtam a legelején is, az első két foglalatba van 2x4 gb ) Működhet ilyen formában a dual channel? (akár külön külön 2-2)
3. Ha mind a 4 memória foglalatot ki akarom használni (dual channel meglegyen) akkor, muszály azonos legyen a márka ?? Ugy értem ezt, hogy párban lévő első kettőbe mondjuk van G.Skill a másik kettő foglalatba mondjuk Kingston.
1. Igen, érvényes (a párok értelemszerűen az 1-3 és 2-4 foglalatokat jelentik. Páronként különböző, de páron belül azonos színűek a foglalatok)
2. Igen, működni fog a DC.
3. Nem a márka számít, hanem az azonos órajel és az azonos késleltetés(CLx)
Régebbi lapoknál a RAM típusa és a tárolókapacitása is számított még, ezért az alaplap memória támogatási listáját is figyelni kellett. (most sem felesleges, biztos ami biztos))
Amúgy te értesz hozzá? :) Ja és még valami még egyszer 4 db foglalat esetén ha van 2x4gb ram dualban, akkor a másik két foglalatba is ugyanolyan órajelű, késleltetésű,(tárolókapacitású) ram kell legyen? hogy működjön a dual channel? Vagy nem? Vagy mi?
Tervezem bővíteni majd, most először lesz 2x4 gb ramom gtx 1060 6gb videókártya mellett, és azért kérdezem. (tehát később még1x tervezek bele tenni 2x4gb-ot de nembiztos hogy ugyanazt a márkájút meg tudom majd rendelni, még mindig nem teljesen értem ezt a dual channelt. PLS Help)
Röviden nézed a CL és a mhz-t kivéve ha tunning alaplapod van
Mert ha az MHz nem egyezik akkor az egyik gyengébb lesz amelyik gyárilag erősebb
Jót írt az első, gondolom ért hozzá.
És igen, működhet az is, h 2×4GB + 2×8GB, még akkor is, ha különböző gyártótól van.
MHz egyezzen meg, és az időzítés.
De az is elképzelhető, h ha nem egyezik a MHz, és az időzítés, akkor is menni fog, ilyenkor visszaveszi a magasabb órajelű modulok értékeit az alacsonyabb modulok értékeihez.
De sajnos manapság előfordul, h kizárólag azokkal a modulokkal megy a konfig, amiket az alaplap memóriatámogatási listájában felsoroltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!