Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tabletet szeretnék venni,...

Tabletet szeretnék venni, olyat, amit később projektorra lehet vetíteni (tanár vagyok, órán kéne), főleg VGA kábellel. A tablet milyen portján keresztül, milyen átalakítóval tudom ezt megoldani, azaz milyen tabletet vegyek emiatt?

Figyelt kérdés

Az egyes tabletek specifikációjánál feltűnik a micro HDMI port - vajon ezen keresztül lehet egy átalakító anya-apa mókával VGA-val összegyógyítani a tabletet vagy más portról (urambocsá micro USB-n keresztül is) is megoldható ez?

Bónusz kérdés: a sima (nem micro) HDMI kábellel is ugyanúgy tudnám összekötni?

2017. dec. 24. 15:06
 1/9 A kérdező kommentje:

...Egy ilyenre lenne szükségem pl.?

[link]

2017. dec. 24. 15:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Nyugtass meg, hogy nem számtech, matematik vagy fizika tanár vagy.
2017. dec. 24. 16:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Az elképzelés jó a feltevés hibás.

Mivel a HDMI digitális a VGA pedig analóg így nem fog működni.Csak aktív átalakító jöhet szóba mert ilyen kábel nem létezik de gyártja a PRC.

Amennyiben van a projektornak HDMI bemenete akkor egy HDMI-Micro HDMI kábel elegendő lesz.

Megjegyzés: lehet kapni projektoros tableteket yoga 2 pro-3pro.

2017. dec. 24. 16:56
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Mindenki megnyugodhat: magyar- és franciatanár vagyok.

Hogy a helyzet tovább bonyolódjék, időközben karácsonyra kaptam egy Huawei MediaPAd T3-as tabletet, amin ofkorsz nincs mini HDMI kimenet.

Aktív átalakító ügyében egyelőre a SlimPort nevű gyártótól találtam micro USB apa / VGA anya adaptert; de a fenti tablet nincs a támogatott usb porttal felszerelt device-ok listáján.

Az árgépen a 'PRC aktív átalakító'-ra keresve leginkább USB > USB kábelek jöttek ki - ami azt jelenti, hogyha egy ilyet beiktatok egy láncba (mondjuk a [tablet micro usb portja] > [micro usb > usb adapter] > ]aktív usb > adapter] > [usb plug-in a projektorba] vagy [usb > VGA adapter a projektorba]), akkor ki tudom projektálni?

Vagy az egész digitálisról analógra való cseszekedést meg lehet spórolni azzal, ha a tablet micro usb portjából valahogy HDMI csatlakozóra tudom alakítani a jelet (pl. tablet portja > micro USB/HDMI átalakító > HDMI kábel > projektor)?

A suli projektorai elég modernnek tűnnek, ergo tuti van rajtuk HDMI is, csak nincs rájuk kötve, de mondjuk ez könnyen orvosolható.

Köszi a segítséget előre is!

2017. dec. 25. 15:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Még szerencse hogy magyar francia tanár.

People's Republic of China (PRC) azaz Kínai,ezzel csak azt akartam szemléltetni hogy gyártanak olyan kábelt ami egy gramm elektronika nélkül szeretne digitális jelből analógot csinálni 0% sikerrel, ilyet ne vegyél.

Ha van a projektoron HDMI akkor egy ilyen kell

[link]

2017. dec. 26. 07:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi ismét a választ. Az általad linkelt kábel nem mikro HDMI csatlakozós? Mert olyan sajna nincs a tableten, csak a jó öreg mikro USB.
2017. dec. 26. 13:08
 7/9 anonim ***** válasza:

Én kérek elnézést még a régi felvetés volt bennem miszerint a tableten van hdmi.

Az USB-HDMI kábellel is vannak problémák, hogy megértsd egy kicsit részletezem a működését.

Mivel az USB adatátvitelre szolgál és nem képátvitelre ezért a kábel végére raktak egy kis "videokártyát" ami az usb jelből képet csinál.A csavar ott van benne hogy ezt a tablet nem tudja ellátni megfelelő árammal ezért raktak rá egy kis tápcsatlakozót ami szintén usb de normál méretű. Ezt be kell dugni egy power bankba vagy egy usb töltőre-lehet bármilyen ami usb aljzattal rendelkezik akár a projektor.

Mindezt csak azért írom le mert lehet kapni olyat amin nincs tápcsati, ez többnyire nem működik, erre figyelj vásárláskor.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=v5ykfKP75lc

2017. dec. 26. 18:13
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi a magyarázatot, ebből szerintem megértettem.

Nekiállok ilyen, háromágú kábelt keresni és beszámolok, hogy sikerült-e HDMI-n keresztül kivetíteni a tablet screenjét.

Szép napot!

2017. dec. 27. 10:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Köszi.

A gyakorlást lehet kezdeni a TV-n.

2017. dec. 27. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!