GTX 1050 Ti 4G Gaming vs GTX 1060 3G. Utóbbi mennyivel tud többet? Mennyire éri meg?
Összehasonlító oldalakat nézegettem már, de inkább a tapasztalat érdekelne.
Inkább olcsóbban az 1050Ti-t venni, vagy +15-20 ezer forintért már jobban megérné a (saját családjában egy gyengébb!) 1060, mondjuk egy 3G-s változat? Ugye van 6G-s gaming verzió is, ami a nevéből ítélve is játékspecifikusabb, de arra most nincsen sajnos keretem.
Valamint a gyártó (nVidia, AMD, MSI) között van számottevő különbség?
Nem vagyok a hardveriparban annyira otthon, ezért is kérdezem.
Intel i5-7700 procival, elsőkörben 8GB RAM-mal menne (később ez 16 lenne).
Részletesebb válaszoknak, sok tényezőnek és indoknak nagyon örülnék, de természetesen minden hasznos válaszért jár a zöld kéz, ha ez számít valamit :)!
Köszönöm!
Nem mintha számítana, de i5 7700 nincs.
A gtx 1060 3gb érezhetően erősebb, ha van rá lehetőség akkor az legyen, de a legjobb egy 6gb lenne (vagy rx580 8gb).
Gyártóknál is képzavar van, az nvidia és az amd csak a chipet gyártja, ez mindegyik gyártónál ugyanaz, utána az msi, asus, gigabyte csak a hűtésbeb tér el, számottevő különbség nincs köztük.
A gaming nem játékspecifikusabb, csak menőbben néz ki és jobban hangzik, de a legtöbbször csak minimálisan emelt órajelet jelent amit bárki meg tud csinálni otthon is, cserébe drágább is.
Köszi, igen, a képzavar miatt írtam, hogy nem értek ezekhez az ipari dolgokhoz. A proci 7600, csak elgépeltem.
Akkor jobban megéri egy bármilyen 1060 3G-s, mint egy 1050 Ti 4g?
Itt van par játék teszt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!