Mit jelent egy tápnál, hogy moduláris?
Ugye az M-jelzés (pl. FSP Hyper M 500w) jelzi azt, hogy moduláris, én például az imént példaként felhozott tápot tervezem megvenni.
Mit jelent, hogy moduláris, miben különbözik attól, ami nem moduláris?
Megéri? Az a táp kb 16-18k.
Hyper táp nem éri meg, inkább Corsair cx450m.
A moduláris annyit tesz, hogy nem fixek a kábelek, hanem van egy kivezetés a tápon, amire rá tudod dugni, így igény szerint vehetsz hosszabbat is akár, illetve nem kell ott hevernie a fel nem használt kábeleknek a gépház alján, ízlésesebb ha belelátsz a gépbe.
Létezik fél moduláris, ott a legfőbb kábelek fixek (a tápból jönnek ki, mint pl a hyper m-nél vagy corsair cx450m-nél), a többi meg tetszőlegesen bepattintható.
Mint látható, a 20+4 atx illetve a 4+4 cpu pin fix, a többiből meg annyit raksz be, amennyi neked kell.
Kicsit tegyél hozzá, Integra M és Pure Power 10 CM kapható, ezek sokkal magasabb minőséget képviselnek mint a Hyper M.
De ezek csak fél moduláris tápok(Hyper M is), azaz az alaplap és a CPU tápkábel nem cserélhető és nem szedhető le.(minden más igen, a sok felesleges SATA és Molex leszedhető, bár sokat nem dob a hőelvezetésen ha csak nem egy FX9590 van egy R9 290X mellett)
CX450m sem rossz, de ha ennyi a keret akkor jobb táp is belefér.(mint amiket feljebb írtam)
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat.
Maradok a hyper M -nél mert 85+lehet nem bronz, de igen is minőségi.
És FSP.
Köszi mindenkinek zöld!!!!
"Maradok a hyper M -nél mert 85+lehet nem bronz, de igen is minőségi.
És FSP. "
Dehogy, egy túlárazott belépő kategóriás táp, gyatra feszültségszabályzóval és még hangos is.
Az meg hogy FSP nem jelent semmit, a Pure Power 10 is Raider II beles, de az Integra M-nek a ATNG bele jobbnak számít.
Az, hogy FSP egy dolog. Az, hogy nem sikerülhet minden dolog jól, az megint más kérdés. Nem márkát kell nézni, hanem pontos típust.
A hyper belseje elavult, a védelmek benne meg kb az alsó szint lécét súrolják. Ennyi pénzért minőségibb tápot is tudnál venni.
Vagy esetleg pro hardveren nézted a minősítését? Azon az oldalon, amit az FSP hivatalosan is támogat meg nem nevezett összeggel minden hónapban?
Pcx.-en néztem.
Barátomnak is ez van, teljesen elégedett vele, nem hangos.
Jó lesz az.
De nem PCX alapján kell venni tápot,hanem szakemberek alapján, ilyen alapon az Akyga tápok is jók mivel azokat is dicsérik az árukeren.(első zárlatig)
Illetve egy táp ennél sokkal összetettebb dolog, ez a zajos dolog meg szubjektív.Pl. a Masterwatt Lite is hangos viszont engem nem zavar de van akit igen, annak pedig ott a System Power 8.
Csak pozitív visszajelzés, halkságról ne is beszéljünk.
Amiket ott írtak egy
gtx 1050 ti-t meg egy i3-8100-asat bőven ki fog szolgáélni. Meeg midnent.
Tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!