Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy le a gépem?

Miért fagy le a gépem?

Figyelt kérdés

Pár hónapja kezdte ezt el csinálni. Hetente 2-3 alkalommal egyszerűen csak lefagy vagy játszás vagy netezés közben. Minden frissítés megvan rajta. Tudom nem egy mai darab, de azért nem is egy kövület.

64 bites Windows 10

AMD FX-8350 Eight Core Processor 4GHz

ASRock 990FX Extreme 3

Corsair Vengeance 8GB DDR3-SDRAM

4GB NVIDIA GeForce GTX 970

BeQuiet! Pure Power L8 630W

2017. dec. 16. 17:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Elég sok minden okozhatja a fagyást...

Mennyi ideig fagy ki?

2017. dec. 16. 17:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Változó, van olyan, hogy fél percen belül megy tovább rendesen, de van olyan is, hogy újra kell indítanom a gépet mert egyáltalán semmire sem reagál.
2017. dec. 16. 18:01
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mikor pucoltad ki utoljára a gépet?

Ha 4gh-zen pörög, milyen külön hűtőt vettél rá?

Mikor pasztáztad újra utoljára a gépet?

Jó eséllyel túlmelegszik és azért fagy be, mert kb lekapcsolja a procit, cserébe az nem ég le.

2017. dec. 16. 19:35
 4/9 A kérdező kommentje:

1 hete volt kipucolva, bár pasztát nem cseréltem benne... lehet kellett volna, de megszenvedtem már az összerakásánál is, ezért inkább azt mondtam nem szedem szét. Amúgy is vacak proci és akarok újat venni. Nem tudom pontosan milyen hűtő van rajta. Scythe mugen?

Barátom is azt mondta, hogy az lesz a probléma ott. Esetleg tipp/ tanács, hogy melyikre cserélhetném le?

2017. dec. 16. 20:24
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

z170 alaplap, vagy z270 alaplap,vagy z370 alaplap

i7 6700 vagy i7 7700 vagy i7 8700k

8GB ddr4 2400-3200

GTX 1070

2017. dec. 16. 20:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

ha régi a paszta, akkor teljesen kiszáradhatott, vagyis jóformán por alapú törmelék van a proci és a hűtő közt, ami ráadásul kiszáradva jó hőszigetelő is, tehát a processzorból kiáramló hőt visszaveri a procira.

Arctic mx4 egy olcsó és viszonylag tűrhető paszta, ha nagyon tuningolni akarsz és nem akadály + pár ezer, akkor thermal grizzly kryonaut (30-as), esetleg coollaboratory valamelyik pasztája.

2017. dec. 16. 22:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Hardver:

Sata kábeleket lecserélném, és kipróbálnám egy másik táppal.

A szar tápok 1-2, a jobbak 4-5 év.

Utána már bizonytalan a benne lévő kondenzátor, és egyéb...

Szoftver: Windows hajlamos leöregedni, a sok szeméttől.

Driver: Hiba a frissítéskor... valamelyik vezérlő driver is okozhatja.

Természetesen ezek az alapok után... alap, hogy ki van pucolva, szét van szedve, és újra össze van rakva, aminek szigorúan része a friss paszta, és nem a kiszáradt töredezett semmi.

2017. dec. 17. 15:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem 7 éves corsair hx tápom van és szépen fut :D
2017. dec. 17. 17:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy halott. csak azt, hogy:

"Utána már bizonytalan a benne lévő kondenzátor, és egyéb"

Majd amikor elfüstöl, a lapod, vagy a vinyók sorra halnak, akkor mondogasd hogy Corsairom van, és az nem lehet, mert márkás. Csak azt ne mond, hogy a Corsair gyártotta, mert az nem igaz.

Én nem vennék semmi pénzért olyan tápot, amit nem a ráírt gyártó gyárt, mivel nincs is hozzá gyára.

Pl.: A Corsair nem gyárt tápot. A Seasonic viszont igen.

Jó eséllyel a tápod egy Seasonic, vagy Channel Well. Flextronics nem lehet, mert a HX szériához nincs közük.

Jómagam az FSP és Delta tápokat részesítem előnyben.

pl.: Chieftec-et használnék, amennyiben Delta belseje van. Mivel ők a fő megrendelői, és köztudott, hogy a minőségi tápjaiban Delta van.

FSP-m van. Az FSP-től. :) 5 év garival, mint ez itt!

[link]

HAHAHA!!!

Attól, hogy valami Californiai, még nem lesz kifizetődő. :)

2017. dec. 18. 03:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!