Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kevés fps, gpu, CPU kihasznált...

Fl4mp kérdése:

Kevés fps, gpu, CPU kihasználtság . Mi lehet a probléma? (Gtx1080, i7 3960x)

Figyelt kérdés
Már több napja próbálok rájönni hogy miért van az, hogy több játéknál (pl:bf1, GTA v) a gpu usage ugrál össze vissza 50 és 99 % között ,míg a processzor usage úgy 30-50 között mozog. BIOSt frissítettem, ramok duál chanelbe vannak , a windowsba és az Nvidia control panelba teljesítmény centrikusra van állítva.A gép hűtése rendben van. Paraméterek : Asus rampage IV formula, 2* 8gb Kingston hiperx , i7 3960x, msi gaming x 1080.

2017. dec. 15. 10:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

...Ill., most hogy egy kicsit jobban megnéztem a current temp is magas, 83 fok,teszt után, de volt az magasabb is.

Nem melegszik túl az a kártya? Afterburnerben mehet a hűtés 60-70 %-on, vagy csavard oda teljesen, akkor is ugrál teszt alatt?

2017. dec. 15. 19:09
 12/18 A kérdező kommentje:
Erre nem is gondoltam , ha hazaérek megnézem , gyanús is volt ,hogy a hűtése a gpunak sose megy 60% fölé
2017. dec. 16. 04:29
 13/18 A kérdező kommentje:

Na , felhúztam a gpu hűtését , 75 fölé nem hajlandó menni :\

[link]

2017. dec. 16. 08:39
 14/18 A kérdező kommentje:
oké, hülyeséget írtam. Rosszul csináltam. Felmegy 100%ra a hűtése , de a gpu power továbbra is ugrál össze vissza
2017. dec. 16. 08:46
 15/18 anonim ***** válasza:

Értem. Akkor tartanám magam a 10-es válaszomhoz, hogy mielőtt garanciáztatsz, ellenőrizd a tápod, ha van rá lehetőséged, ill. ismerősnél a VGA-t, amelyik könnyebben elérhető opció.

Elméletileg a tápnak elégnek kellene lennie, gyakorlatilag meg van egy 130W TDP-s procid, egy 180W-os VGA, plusz sallangok. Ezt így nem használnám tovább, az az AB kép, minden, csak nem normális. Elképzelhető, hogy letérdel a táp(azon az ágon nincs meg a kellő feszültség), ha nem így van, akkor garancia. Az alaplap 75W PCI-E kapacitását egyenlőre nem forszíroznám.

Bagatel. Toldót,átalakítót, vagy efféle úri huncutságot nem használsz ugye a VGA-hoz? Közvetlen a táp kábele van beledugva? Mert az még okozhat problémát.

Több ötletem nincsen egyenlőre.

2017. dec. 16. 12:03
 16/18 A kérdező kommentje:
Rendben ,köszönöm az eddig segítséget :).úgy lesz ,megpróbálom más paraméterek mellett a videokártyát ,azután írok mi lett a vége ,hátha másnak is lesz ilyen problémája. És az utolsó kérdésedre a válasz , 6 és egy 4 tus csatlakozó megy közvetlen a kártyábába , nincs átalakító . Monitorral pedig Displayportal van összekottetesben.
2017. dec. 16. 13:22
 17/18 A kérdező kommentje:
Itt még észrevettem valamit, a gpu-zt nézve a PerfCap Reason Pwr-t mutat akkor amikor zuhan a teljesítmény.Ami meg a "limited by total power limit". Ez a tápra vonatkozik? Tehát az össz teljesítményét a tápnak meghaladja a kártya igénye? Ez így helyes?
2017. dec. 16. 17:01
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem egészen. Itt arról van szó, ill. arra vonatkozik, hogy valamelyik figyelt érték, hőmérséklet, feszültség, mag órajel, átlépi a VGA BIOS ban a felső értéket, ezért a kártya, hogy megvédje magát, throttling-ol, mindent visszavesz. Mivel a következő checknél mindent rendben talál, visszaáll minden.. Ezért látod azt a furcsa, tűszerű diagrammot a teljesítménynél.

Itt valami feszültség érték lehet rossz, ezért is melegedhet túl gyorsan. Ne játsz vele tovább, másik táp teszt, ha nem jó, gari.

2017. dec. 17. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!