Kevés fps, gpu, CPU kihasználtság . Mi lehet a probléma? (Gtx1080, i7 3960x)
...Ill., most hogy egy kicsit jobban megnéztem a current temp is magas, 83 fok,teszt után, de volt az magasabb is.
Nem melegszik túl az a kártya? Afterburnerben mehet a hűtés 60-70 %-on, vagy csavard oda teljesen, akkor is ugrál teszt alatt?
Na , felhúztam a gpu hűtését , 75 fölé nem hajlandó menni :\
Értem. Akkor tartanám magam a 10-es válaszomhoz, hogy mielőtt garanciáztatsz, ellenőrizd a tápod, ha van rá lehetőséged, ill. ismerősnél a VGA-t, amelyik könnyebben elérhető opció.
Elméletileg a tápnak elégnek kellene lennie, gyakorlatilag meg van egy 130W TDP-s procid, egy 180W-os VGA, plusz sallangok. Ezt így nem használnám tovább, az az AB kép, minden, csak nem normális. Elképzelhető, hogy letérdel a táp(azon az ágon nincs meg a kellő feszültség), ha nem így van, akkor garancia. Az alaplap 75W PCI-E kapacitását egyenlőre nem forszíroznám.
Bagatel. Toldót,átalakítót, vagy efféle úri huncutságot nem használsz ugye a VGA-hoz? Közvetlen a táp kábele van beledugva? Mert az még okozhat problémát.
Több ötletem nincsen egyenlőre.
Nem egészen. Itt arról van szó, ill. arra vonatkozik, hogy valamelyik figyelt érték, hőmérséklet, feszültség, mag órajel, átlépi a VGA BIOS ban a felső értéket, ezért a kártya, hogy megvédje magát, throttling-ol, mindent visszavesz. Mivel a következő checknél mindent rendben talál, visszaáll minden.. Ezért látod azt a furcsa, tűszerű diagrammot a teljesítménynél.
Itt valami feszültség érték lehet rossz, ezért is melegedhet túl gyorsan. Ne játsz vele tovább, másik táp teszt, ha nem jó, gari.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!