Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy i5 7600K mennyit dobna a...

Egy i5 7600K mennyit dobna a konfiguráción?

Figyelt kérdés
Gigabyte b250, es alaplap, i3 6100 CPU, 2X4 GB 2400 MHz RAM, GTX 1050 ti, Chieftech smart400 GPS A8, a jelenlegi konfigom. Főleg játékra használom, szóval a kérdésem arra irányul, hogy a játék teljesítményt mennyire javítaná ?
2017. dec. 15. 00:28
 1/6 anonim ***** válasza:

1.) Fölösleges a 7600k ha nincs Z-s alaplapod csak pénzkidobás mert nem tudod tuningolni, egy b250esbe elég egy sima 7600

2.) ha játszani szeretnél főként inkább vga-ra kéne gyúrni a játekok többsége inkább vga > cpu, szerintem egy i3 6100+ Gtx1060 kártya több fps-t hozna mint egy i5 7600+gtx1050ti.

De ha mindenképp akarsz i5-öt vehetsz nyugodtan nem rossz választás csak szerintem mellé mindenképpen egy 1060as vagy erősebb kártya ajánlott. De ezzel a kettő módosítással (i5+új vga) FHD 1080p bármelyik mai játék.

2017. dec. 15. 01:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha már ennyit áldoznál a gépre akkor inkább erősebb vga és egy normális táp, a chieftec smart egy időzített bomba.
2017. dec. 15. 07:33
 3/6 anonim ***** válasza:

"chieftec smart egy időzített bomba" azért ez igen nagy túlzás. Oké, hogy nem egy csúcsminőség, de a kérdező konfigjához bőven elég.

Egyébként a kérdésre válaszolva szerintem fölösleges váltanod, főleg K-s processzorra, mivel úgysem tudnád változtatni az órajelét. A mostani géped teljesen korrekt, egy középkategóriás gép, ami még egy ideig megfelelő lesz. Ha majd cserélni akarsz valamit, akkor az mindenképp a videokártya legyen. A CPU még a legújabb játékoknak is elég lesz (feltéve, hogy nem olyan CPU igényes játékokkal játszol, mint mondjuk a GTA V). Az I3 6100 mellé egy GTX 1060 szintű kártyát még simán rakhatsz. Összehasonlításképpen, a Pentium G4560 kicsivel gyengébb mint a te i3-asod és simán jó volt egy RX 570 mellé, ami nagyjából egy GTX 1060 szint (a 3gb-os verzióhoz mérve).

2017. dec. 15. 08:50
 4/6 anonim ***** válasza:

talán egy GTX 1060-al jobban jársz, de ha használod nem-játékra is a gépet, akkor megéri egy jó CPU (Word, szörfözés, youtube és a többi)

De csak ha játékot nézünk, akkor egy jobb GPU többet dob mint egy CPU

2017. dec. 15. 08:54
 5/6 anonim ***** válasza:
PCX-nél ezer forinttal drágább a 7600k mint a 7600. Nem értem miért ne érné azt megvenni még ha nem is akarja tuningolni.
2017. dec. 15. 10:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Azért szeretnék K-s procit, mert hosszabb távra venném, és majd kapna egyszer egy Z-s alaplapot is természetesen. Jaa és igen az utolsó kommentelő jól mondja, nem sokkal drágább. De lehet, hogy megfogadom, a tanácsot, és előbb GTX 1060-asra váltok, és majd csak utána cserélek processzort. Annyira nem vagyok szaki, úgy gondoltam, hogy a 1060 mellé kevés a jelenlegi i3-as. De így már világos, hogy elég lesz. Köszi mindenkinek a tanácsot !
2017. dec. 15. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!