Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől szaggat a windows?

Mitől szaggat a windows?

Figyelt kérdés
Vettem egy új tv-t, 4k felbontású 140cm-es. Mivel messziről szoktam nézni, így szükséges a méret. Rá van kötve a számítógépem, a gépen 64 bites windows 10 található, a felbontás 1920x1080ra van állítva, 60Hz-en, de igazából már minden felbontást próbáltam, ugyanúgy ez volt a hatás. Az egér is szaggat, valamint a videók is, utóbbiak nem mindig, de átmenetileg néha elég alacsony az fps szám. Mi okozhatja a problémát? A gyengébb minőségű hdmi kábel, vagy esetleg valami harveres eszköz? A processzor egy 4 magos i5-2400 3.10 GHz, egy nvidia geforce gt 740 videókártya van benne és 8 giga ram.
2017. dec. 14. 11:16
 1/3 P.O.C. ***** válasza:

Input lag talán?

Nincs véletlenül gaming mód a TV -n? Az érdemes bekapcsolni.

Amúgy a 4K -nak a felbontása 3840 x 2160. Ehhez annak megfelelő HDMI kábel is kell ami bírja.

2017. dec. 14. 11:21
 2/3 anonim ***** válasza:

igen, régi HDMI kábel lehet oka, bár akkor csak peched van, lehet más az oka. Próbáld ki, hogy odarakod a gépet a TV mellé, kipróbálsz több kábelt is és mondjuk csak TV legyen a monitor (ne duál).

Nézd meg van e változás.

2017. dec. 14. 12:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen HDMI kábelt használsz? 60 fps 4k felbontást csak a HDMI 2.0-ák támogatnak (vagy 2.0A ha kell HDR is). 1.4-es verzió (minden boltban ez szúrja ki a szemed) sajnos nem jó hozzá.

A GT740 se biztos, hogy bírja magát a 4K megjelenítést, elég gyenge az a videokártya, nem erre lett kitalálva szegény :D

2017. dec. 14. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!