Érdemes lenne, ehhez a géphez új processzort venni? Adna valami lényeges teljesítménybeli változást? [Részletek lent]
Jelenlegi konfigom:
Alaplap: AsRock 980DE3/U3S3 AM3+
Processzor: AMD Fx-4130 Quad-Core 3.8 GHz
Videókártya: (Gainward) NVIDIA GeForce GTX 750Ti 2GB
Memória: 8GB Kingstone 1600 MHz
Tápegység: ATX Chieftech 550W
Tehát nézelődtem és találtam processzorokat, ami jó lenne a gépembe, viszonylag jó áron, és azon gondolkodom megérné -e. Lenne változás teljesítményben?
Ezekről lenne szó, amiket kinéztem és érdemesnek találtam. Vagy esetleg valami hasonlót tudnátok mondani alternatívaként?
Illetve mégegy kérdés: A TDP a fenti három közül az első kettőben 125W, és az én jelenlegi procimban is 125W. Ez hogy lehet? Egy nagyobb teljesítményű/tudású prociban hogy lehet ugyanakkora az áramfogyasztás, mint az enyémben?
Azt tudom, hogy a processzorok általában ritkán mennek tönkre, de nem tudni pl., hogy az előző tulaja mennyire tuningolta szét és így kissé félnék ilyet venni, de még elgondolkodok rajta...
Az GTX 1060-asokat én drgállom, akármilyen márkában is nézem, habár esetleg Gainwardban egy 3GB-os az amin elgondolkodnék, az nekem bőven elég is lenne, bár az is közel 80 ezer.
Amúgy kíváncsiságból AMD-s procikból jeleleg melyik az ami újabb és jól megállja a helyét ár/érték arányban?
Például az Fx-ek elavultnak számítanak a Ryzenek mellett? Vagy hogyan van ez?
Mi az amitől jobbak a Ryzenek?
És milyen típusú alaplap lenne ideális hozzá?
Köszönöm a segítséget!
Pontosabban csak "milyen alaplap".
A típus gondolom a szokásos ATX lenne. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!