Ajánlana valaki jó alaplap + cpu párost?
Új gépet szeretnék összerakni és nem tudom, hogy milyen páros lehetne a legjobb. Nem cifrázom. Játékra kell. Jelenleg fx8350-em van, de lehet életemben először kipróbálnám az intelt is. Nem zárkózom el a Ryzentől sem.
Értem én, hogy foglalatban kell passzolnia a lapnak és a cpu-nak, de azt hiszem nem ennyire egyszerű a dolog. Így pedig javaslatokat kérnék szépen. A felső keret a lapra és a cpu-ra 120.000,-Ft lenne. Természetesen nem sírom el magam, ha olcsóbb lesz. :) Nagyon nem sürgős, mert azért most még mindent visz a 8350, viszont a gépet elkezdeném összerakni havi 1-2 komponensenként.
Játékra a ryzen 1700/1800 szerintem túlzás. Egy játék se tud ennyi szálat kihasználni. Ezek inkább munkára érik meg.
Asus Prime B350-PLUS alaplap 29 720
AMD Ryzen 5 1600 YD1600BBAEBOX processzor 58 959
Meg ugye kellene hozzá ddr4-es ram is.
3.8 ghz-re valószínűleg fel tudod húzni a procit. Inteles konfigot nem tudok, azt ír majd valaki más.
Bár már írták előttem, fel kell hívnom a figyelmed, hogy RAM-ot is kell cseréned! A maiakban DDR4 van már.
A Ryzen 1600 nagyon jó.
Intel oldalról is vannak egész jó választások i5 meg i7 kategóriában is.
Alaplap meg... az több dologtól függ. Milyen igényeid vannak. SPDIF, ram modulok száma, overclock(chip miatt fontos lehet).
És Asus párti vagyok például :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!