Hogyan kell a külső merevlemezt csatlakoztatni a géphez?
Értem! Nem vagyok hülye!
- "Sajátgép" jobb klikk - kész
- "Kezelés" opciót - pipa
- "Lemezkezelés" - meg van.
Ezen belül nem jelenik meg új eszköz, csak az "alaplemez" meg "CD meghajtó". Így nem tudok mire kattintani és partícionálni se.
Nem vagy hülye, de nem mondtad, hogy már jártál a Lemezkezelésben :D
Akkor meg külső táp kell neki, mert az usb portjaid keveset adnak le. Ha az üzlet nem adott hozzá, akkor vedd elő a Google-t, és típus alapján keress hozzá valahol.
Szó sincs róla, hogy ez külső lenne. A külső (vagy hordozható) lemezeket általában külső házzal együtt értékesítik, és/vagy lehet venni hozzá, ettől külső.
Egy egyszerű Google keresésel láthatod magad is:
Belül az asztali gépben pont olyan van, mint amit most külsőnek vettetek, és a meglévő mellé ez be is fér, ha van szabad hely neki, de általában 3-4 db 3,5"-os bővítőhely mindig van (ha csak nem túl kicsi a táp). Nyilván a meglévőt nem kellene kivenni, hiszen azon van minden adat és az oprendszer is.
Ez bizony belső merevlemez, ezt max beépítő kerettel tudnád normálisan használni külsőként (de akkor meg abban a gépben is ugyan olyan olvasónak/testnek kell lennie, mint amilyen a te gépedben van).
Amit te vettél a kutya bazárban, az csak 2.5 colos (a lemez, amire az adatokat írja, 2,5 col, azaz kb 6 cm átmérőjű) notebook merevlemezeknél működik. A 3.5 colos (amit te vettél, kb 9cm átmérűjő) HDD-nek külön áramigénye van, ezeket a modelleket külön tápegységgel együtt árulják.
Ezt max berakhatod a gépbe és sikeresen fejlesztettétek a tárhelyet gépen belül :D
Itt a különbség:
A kisebb értelem szerűen a 2.5, a nagyobb a 3.5
Ha külsőt akarsz, akkor egyből úgy is keresd.
Ez kicsi, 2.5 colos, ez menne a kábellel amit vettél. Nekem pl ilyen van, 2 éve gond nélkül megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!