Nvidia kártyával freesync 144hz monitor?
Figyelt kérdés
Van egy nvidia videókártyám és érdekelne ha freesynces 144hz monitort veszek akkor tudom használni 144 hz-ben baj nélkül?
Vagy lesz vmi tearing stb csíkozódás?
2017. dec. 12. 01:19
11/14 anonim válasza:
Nem biztos, hogy úgy van, de szerintem akkor ez történik:
A videokártya kiszámolja az 1. képkockát kiteszi a monitorra, a monitornak frissítenie kell a képet órajelenként, de a videokártya még nincs kész a 2. képkockával, ezért kiteszi ugyanazt a képet még egyszer, hogy ne legyen csíkozódás. Tehát másodpercenként 144szer frissíti a képet, de minden 2. képkocka ugyanaz az olyan mintha 72Hz-es lenne. Ha méglassabban számol a videókártya, akkor már háromszor kell kitenni ugyanazt a képet, az meg 48 fps. Szóval nem véletlenül találták ki a freesync-et meg a gsyncet.
12/14 anonim válasza:
Ha elolvasom ezt a cikket, akkor én azt szűröm le belőle, hogy ne fektessek még be gsync-es monitorba, mert ki tudja, hogy mit hoz a jövő. [link]
13/14 anonim válasza:
Ezzel az amd és nvidia sync dologgal jól megszivattak minket, vásárlókat. Most vegyünk monitort a videókártyánkhoz? Nem hülyeség ez egy kicsit? Miért nem tudja a monitor önmagában a magasabb frekvenciákat? Úgy, ahogy tudják a 60Hz-et, tudhatnák a 75-öt, vagy akár 120-at. És akkor nem kéne hozzá amd vagy nvidia hókusz-pókusz. Most én is monitort vennék, és amit találtam, ami megfelelő lenne, az amd freesync-et támogat, és tudja a 144Hz-et. Nekem nem kell 144Hz, de ha tudná nvidia kártyával is a 75Hz-et, akkor már megfelelne. Csak ne 60Hz-en kelljen már néznem a monitort. :S
14/14 anonim válasza:
Kiegészítés: Van olyan is, amihez eleve az van írva, hogy 75Hz. Az tehát tudja. Én azt hiányolom, ha támogatja a monitor valamelyik sync technológiát, akkor ennyi, már nem is írnak oda mást, legfeljebb az adott sync-kel elérhető max frekvenciát. (pl 144Hz) De azt honnan tudom, hogy a technológia (pl. amd kártya) nélkül, egy nvidia kártyával milyen max képfrissítést lehet használni egy ilyen monitorral? Csak 60Hz, vagy van 75Hz is? Hiába keresek rá guglival, mert mindenki mindenütt csak azt kérdezi, hogy nvidia kártyával is működik-e a 144Hz, vagy fordítva. Engem az érdekel, hogy egy valamelyik sync-et támogató monitorral milyen képfrissítést lehet használni a sync nélkül, pl. a másik gyártó kártyájával? Erről sehol semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!