Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezt ti elhiszitek? És mit...

Ezt ti elhiszitek? És mit gondoltok róla?

Figyelt kérdés

Volt egy szerver, aminek állandóan baja volt. állandó kék halál, ez nem megy az nem megy, stb... jöttek is a szakemberek heted-hét országból, nézték, vizslatták a gépet, de nem jutottak semmire. kicserélték hát alkatrészről alkatrészre az egészet, de az az istenverte gép csak produkálta a hibát. már már mágiára, átokra kezdtek gyanakodni, amikor valaki jött valami műszerrel, és bemérte, itt beza egy vízér felett van a gép.

Odébtették két méterrel, és láss csodát, a gép úgy muzsikált, akár egy prímás.

2010. jún. 2. 14:53
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Nekem a szobám egyik sarkában volt a számítógép, és ott futott a vízcső a falban közvetlen mellette. Állandóan lefagyott. valaki mondta ezt a tippet, áttettem és azóta jó. Én, ha nem is minden esetben, de a magaméban hiszek, szóval ez sem esélytelen amit te mondasz.
2010. jún. 2. 15:09
 2/10 anonim ***** válasza:
46%
Mégis ki gyanakszik mágiára, ha a gépe rossz?! Nomrális számítógépes tuti nem, aki pedig igen, az nem meglepő, hogy talál is valamit. Mert aki hinni akar, az hinni is fog. Egyébként nekem még nem volt olyan gépem, aminek ne lett volna valamilyen nyűgje. Volt, hogy rossz volt, elvittem a szerelőhöz, és tökéletesen működött, átnézte, kitisztította, megnézte az érintkezéseket, semmi. Hazavittem, és megint rossz. Végül rájöttem, ha időnként ráütök megjavul. Tehát valami érintkezéi hiba, se én se a zserelő nem szúrt ki, de ott van. Ebben semmi varázslat nincs, csak gyakran nem tudjuk az okát a hibának.
2010. jún. 2. 15:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Hidd el nálam nem ilyen egyszerű a dolog.
2010. jún. 2. 15:22
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Azt elhiszem hogy a vízér meg ilyenek hatnak az ÉLŐ szervezetekre, de hogy számítógépekre, elektromos készülékekre is...
2010. jún. 2. 16:27
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Nem hiszem. És ez volna a lényeg. Te hinni akarod, hogy a vízér miatt volt rossz a gép. De mivel bizonyítod, kizártad az összes többi lehetőséget? Visszatoltad az eredeti helyre a gépet, és figyeltad utána a működését? Felteszem nem... Mert ugye ez volna az alap, ha arról próbálsz meggyőzni másokat, hogy a gép helye okozta a problémát, és ezután jönnénak csak olyan extrák, hogy kipróbáljuk egy másik géppel is ugyanazon a helyen. Tudod, így zajlana egy objektív(!) megfigyelés, hogy nem döntöm el előre mi miatt van a jelenség.
2010. jún. 2. 17:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Tessék akkor találj erre megoldást. [link]
2010. jún. 2. 18:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Egy számítógép háza tudod hogy miért van fémből, és nem pedig műanyagból? Vagy tudod, hogy miért van a laptopok tokjában a fémrács? Azért, mert árnyékolja a külső elekrtomos zajoktól. Ha nem lenne árnyékolva, kevésbé megbízhatóan működne.

Én nem hiszek az ilyenekben. Használtam már a gépemet vonaton, buszon, jónéhány plázában, koliban, szállóban, otthon pár helyen, stb. Soha semmilyen üzemzavar nem volt, kivéve egy-két driverleállást, azt is otthon produkálta. Amúgy meg egy háromhónapos laptopról van szó.

Szerintem az ilyen hibák nagy részét érintkezési gondok, esetleg árnyékolás hiánya, inkompatibilitás, fesz.ingadozás, stb. okozzák, de semmiképpen sem vízerek.

Ilyenre csak a bennük hívő emeberek érzékenyek azért, mert az agy érzékenyebb mint egy mai számítógép.

2010. jún. 6. 13:49
 8/10 anonim ***** válasza:
de akkor az agy érzékenysége tud hatni a számitogép oly bonyolult világára?
2010. jún. 6. 15:54
 9/10 anonim ***** válasza:
69%

Elhiszem bizony , 2 gépem b...ódott tönkre a vízvezeték miatt,nem tudtam mi lehet vele...3.-at megszerelték elraktam a vízér mellől és semmi baja nem volt.Az a configom:

1GB ram

Athlon 64 3000+

6600Gt

semmi baja nem volt azután...Csak attól sajnos meg kellett válnom,és most egy jobb szerkentyűm van.:)

2010. jún. 7. 21:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Mit tud a gép?
2010. jún. 7. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!