Dedikált laptop mennyivel merül gyorsabban?
Hali, régi laptopomon elmúlás jelei látszódnak. Egy egyszerű gép, i3 4000m, intel hd4600. 130-150 körül szánnék egy új gépre, dedikált kártyával (pl. geforce 920m).
Ha esténként időm engedi, szoktam fél-háromnegyed órát játszani akkummulátorról, ennyi idő után ugye lemerül a gép, de nekem elég is ennyi.
Ugye a régi géppel elég egyszerű grafikával tudom játszani, reményeim szerint Geforccal szebb lenne (persze nem 4k), viszont félek hogy 20 perc alatt kinyúvadna.
A game-debate szerint ezek a max gpu fogyasztások:
Intel hd4600m 47 Watt max
Geforce 520 mobile 25 Watt max
Intel hd 520 15 Watt.
Az Intel 520 alig kétharmadát fogyasztja a dedikáltnak, viszont nekem leesett az állam, hogy a régi gépem videókártyája 47 Wattos fogyasztás mellett régi akksival (4 év) kibír 30-40 percet.
A kérdés adott, köszi ha van véleményetek.
ha nincs szükség rá akkor az integráltat fogja használni. az hogy mennyit bír az aksitól függ.
Viszont kérdés hogy mit akarsz játszani mert elég gyenge kártya ez.
Oh a jateknev lemaradt☺
Wot 1024x768 low-mediumon
Dungeon Keeper Dune 2000 Hoi2 Commandos 2 kb ilyen szint.
Ezeket a mostani gep is birja.
Van egy Lenovo i7 y50-70 game gep is kicsut mas szintu jatekokkal,de azt csak akkor veszem elo ha nem hetkoznap van es van idom 2-4 orat jatszani.
Mielott felmerulne a kerdes,minek meg egy laptop ha van mar gamer:
nalunk a torrent miatt kb allandoan megy a gep,inkabb egy olcsobb porgesse magat allandoan
A game gep rohadt hangos pl gta 5nel vagy battlefield 1nel,viszont ha hetkoznap jatszok akkor mikozben a parom tvzik en ott kockulok mellette,nem akarnek mas szobaba menni mert en jatszok. Bocsi a helyesirasert telefonon irrtam
A fentebb leírt adatok a MAX fogyasztások, egyáltalán nem biztos, hogy meg is eszi.
Szerintem ott már az akku halódik, azt kéne cserélni
(a laptopom procijának TDP-je 35W [csak a proci!]. mégis elketyeg a 65Wh-s akkuval majd 5 órát filmnézésileg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!