Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csinálja ezt a gép? Mi...

Miért csinálja ezt a gép? Mi lehet a hibás?

Figyelt kérdés

Este kikapcsoltam, a gépet. Ma újra bekapcsoltam, és folyamatosan újraindult.

A POST-ig eljutott, ott leírta a RAM-ot, aztán újraindult.

Van mikor leírja a RAM-ot és befagy. Semmire nem reagál, csak a DEL-re meg az END-re, vmilyen BIOS frissítésre meg BIOS Setup-ra.

Aztán cserélgetem a csatlakozókat a merevlemeznél. Bekapcsolom, akkor felismeri a merevlemezt és vagy megint megáll a boot vagy újraindul folyamatosan. Nem tudom miért, aztán egy óra próbálkozás után, ide-oda cserélgettem a kábeleket, egyszer csak beboot-olt.

De nem egyszer játssza ezt el.. Van mikor bekapcsolom és nincs kép a monitornál, tehát nem mutatja a boot-ot, és a billentyűzet 3 led-je se villan fel.

Ki se merem kapcsolni a gépet, mert reggel majd nem fog megint beboot-olni.

Mi lehet a ludas? A HDD vagy esetleg a táp? 400 W.

2017. dec. 10. 14:22
 1/5 anonim ***** válasza:

HDSentinel-t töltsd le. Ha a teljesítmény részt nem 100%-osnak írja, akkor a táp vagy SATA kábel hibás.

De ha rögtön bekapcsoláskor is fekete kép van néha, akkor több minden lehet. Táp, alaplap... De akkor az a fura, hogy használat közben nem omlik össze a gép.

HWMonitor-t is leszedhetsz feszültségeket és hőfokot nézni.

Még amit eltudok képzelni, lemerült alaplapi elem. Emiatt RAM beállítások törlődnek, aztán a sok újraindítgatás közben az alaplap próbálja belőni a megfelelő RAM beállításokat, ezért lesz jó egy idő után.

2017. dec. 10. 14:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Most letoltottem, megneztem.

Teljesitmeny 100%

Kondicio 95%

Homerseklet 25 celsius fok

Viszont hirtelen olyan volt mintha alvoba kapcsolta volna magat aztan most folyamatosan ujraindult, majd amikor felismerte a merevlemezt megallt megint....

2017. dec. 10. 15:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Es van ugy hogy neha fekete kep jon be esutana toltodik be lassan a talca, ikon stb
2017. dec. 10. 15:13
 4/5 anonim ***** válasza:

táp a hibás 100% menet közbe kikapcsol

gyorsan orvosolnod kellene mert videokártya nagyon érzékeny ki be kapcsolásra

2017. dec. 10. 16:27
 5/5 A kérdező kommentje:

Na fejlemény! Úgy voltam vele, hogy felkelek és elviszem a szervizbe nézzék meg mi van..

De előtte este még azért nézegettem, nem hagyott nyugodni, hogy mi az, hogy egyszer jó egyszer nem. Tuti valami csatlakozási probléma.

Nos újraindítottam és egyből bejött a hibajelenség. Aztán nem kapcsoltam el a gépet, hanem kihúztam az alaplapból a tápkábelt a 24+4 csatlakozásút. Tudom nem épp etikus de na. Leállt a gép, majd visszadugtam és gép ON. Érdekes módon egyszer sem jött elő a probléma. Aztán jó párszor újraindítgattam, meg ki be kapcsoltam a gépet és egyszer sem jött elő a hiba, mindig sikerült egyből bebootolni. Úgy döntöttem nem viszem szervizbe. Kikapcsoltam a gépet, szépen elrendeztem a kábeleket de ki kellett húzni a tápot a gépből. Majd visszadugtam, megint elő jött a hiba. Kínomban nevettem egyet.. Tudtam, hogy ilyenkor lesz probléma, amikor már mindent visszarendeztem...

Levettem megint az oldalát, 24+4es csatlakozó kihúzva, majd vissza...

Megint egyből bebootolt.

Lehet, hogy előbb utóbb gond lesz a táppal. De érdekes, hogy nem mindegy neki a csatlakozási sorrend.. Na mindegy. Eddig úgy néz ki, Karácsony előtt megspóroltam magamnak egy kis pénzt. Meg hát utólag belegondolva kicsit gáz lett volna, hogy infós háttérrel beviszem a gépet a szervizbe, ott megnézik és minden oké, vagy kihúzzák meg vissza és megjavul.

Szóval eddig úgy néz ki OKÉ minden.

Ha valakinek hasonló a gondja, akkor csinálja meg ezt a módszert, hátha jó lesz.

2017. dec. 13. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!