Mire kell vigyázni tápegység cserénél?
ha nem vagy jártas ebben nem neked kéne szerelni a dolgokat
ha ugyan ilyen táp akkor nincs belőlle gond
Két dologra kell vigyázni:
1. Ne csapjon meg az áram
2. Minden jól dugj be.
Ha nem szereltél ilyesmit akkor mindenképpen a szervízt javasolnám, mégiscsak ott van a 230V. Egy ilyenért sokat nem kérnek.
Megpróbálhatod a régi tápegységet, annyi baj lehet belőle, hogy nem bírja el a mostani gépedet. Emiatt lehet, hogy be sem fog kapcsolni, vagy esetleg sokszor csak úgy magától újraindul. Mindenesetre nem fog kárt tenni a számítógépedben, max nem fog működni.
Jogos, hogy nem kéne. De akkor hogyan leszek benne jártas?:D Mivel van hozzá eszköz, gondoltam megpróbálom, mielőtt a szervízbe rohanok.
2. Köszi.
Akkor úgy, hogy megkérsz valakit, aki már jártas benne, hogy mutassa meg és magyarázza el, hogy mi miért van. Persze még az is kérdőjeles, mert sok az önjelölt értekhozzá-petike, akinek amúgy lövése sincs pl. arról, hogy mi az az áram. A youtube-on biztos 1000 ilyen videó van fenn.
Ha magadtól csinálod, akkor húzd ki a tápot a konnektorból, sose szerelj feszültség alatt lévő berendezést. Miután kihúztad nyomd meg a bekapcsoló gombot 5mp-ig, hogy a kondik kisüljenek.
De inkább vidd szervízbe, még mindig azt mondom.
A leírtak alapján tápproblémáról van szó. Okozhatsz komolyabb bajt vele, például halálos, vagy súlyos sérüléssel járó áramütést szenvedsz, esetleg elfüstölnek az alkatrészeid.
Szerintem minden komoly szerelésnek minősül, ahol fennáll a sérülés veszélye, így ez is az. Az más kérdés, hogy amúgy nagyon egyszerű tápot cserélni.
(villamosmérnök vagyok, többszörös áramütött :)
régen órán csináltunk olyat hogy rosszul kötöttük be a tápot véletlenül és lefüstölt a gép
kissebb gondból ne csinálj nagyobbat, nem mindegy mit hova dugsz, minek mekkora tápot adsz,
ha eddig nem ment ne most eröltesd a semmiből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!