Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire kell vigyázni tápegység...

Mire kell vigyázni tápegység cserénél?

Figyelt kérdés
Nem vagyok jártas a témában. Még egy vinyót sem húztam ki a gépből életemben. Az asztali pcm kikapcsolt és azóta nem lehet bekapcsolni. A power gomb lenyomására a proci feletti ventillátor(?) egy másodpercre megmoccan, de utána nem történik semmi. Van egy régi gépem is megpróbálhatom annak a tápegységét rácsatlakoztatni? Lehet ebből baj?

2017. dec. 8. 13:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

ha nem vagy jártas ebben nem neked kéne szerelni a dolgokat

ha ugyan ilyen táp akkor nincs belőlle gond

2017. dec. 8. 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Két dologra kell vigyázni:

1. Ne csapjon meg az áram

2. Minden jól dugj be.

Ha nem szereltél ilyesmit akkor mindenképpen a szervízt javasolnám, mégiscsak ott van a 230V. Egy ilyenért sokat nem kérnek.

Megpróbálhatod a régi tápegységet, annyi baj lehet belőle, hogy nem bírja el a mostani gépedet. Emiatt lehet, hogy be sem fog kapcsolni, vagy esetleg sokszor csak úgy magától újraindul. Mindenesetre nem fog kárt tenni a számítógépedben, max nem fog működni.

2017. dec. 8. 13:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Jogos, hogy nem kéne. De akkor hogyan leszek benne jártas?:D Mivel van hozzá eszköz, gondoltam megpróbálom, mielőtt a szervízbe rohanok.

2. Köszi.

2017. dec. 8. 14:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Akkor úgy, hogy megkérsz valakit, aki már jártas benne, hogy mutassa meg és magyarázza el, hogy mi miért van. Persze még az is kérdőjeles, mert sok az önjelölt értekhozzá-petike, akinek amúgy lövése sincs pl. arról, hogy mi az az áram. A youtube-on biztos 1000 ilyen videó van fenn.

Ha magadtól csinálod, akkor húzd ki a tápot a konnektorból, sose szerelj feszültség alatt lévő berendezést. Miután kihúztad nyomd meg a bekapcsoló gombot 5mp-ig, hogy a kondik kisüljenek.

De inkább vidd szervízbe, még mindig azt mondom.

2017. dec. 8. 14:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs ilyen ismerősöm. Nyilván áramtalanítok. :) Ez már komolyan szerelésnek minősül?:D Egyébként a leírtak alapján tényleg a táppal lehet gond? Megfontolom a tanácsod, leginkább arra voltam kíváncsi, hogy nagyobb bajt okozhatok-e ezzel.
2017. dec. 8. 14:29
 6/8 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján tápproblémáról van szó. Okozhatsz komolyabb bajt vele, például halálos, vagy súlyos sérüléssel járó áramütést szenvedsz, esetleg elfüstölnek az alkatrészeid.

Szerintem minden komoly szerelésnek minősül, ahol fennáll a sérülés veszélye, így ez is az. Az más kérdés, hogy amúgy nagyon egyszerű tápot cserélni.

(villamosmérnök vagyok, többszörös áramütött :)

2017. dec. 8. 15:15
 7/8 anonim ***** válasza:

régen órán csináltunk olyat hogy rosszul kötöttük be a tápot véletlenül és lefüstölt a gép

kissebb gondból ne csinálj nagyobbat, nem mindegy mit hova dugsz, minek mekkora tápot adsz,

ha eddig nem ment ne most eröltesd a semmiből

2017. dec. 8. 18:44
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Végül úgy döntöttem, hogy nem bolygatom. :) Az áramütéstől ugyan nem félek, de az alaplapba csatlajozó cucc másfajta, így elakadtam. :P
2017. dec. 8. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!