Szerintetek milyen ez a config?
Alaplap: Asus rog Rampage V Edition 10
Processzor: I7-6850K
Videókártya: Asus rog strix GTX 1080Ti
Hűtő: Be Quet! Dark Rock Pro 3
RAM: 16GB (4x4) Kingston HyperX Predator CL16
Táp: Corsair RMx Series RM1000x 1000W
Háttértárak: Samsung 850 evo 500GB és 960 evo business 250Gb
A hűtőt nem ajánlom. Borzalmas a felszerelése és nem is hűt olyan jól. Nézd meg a Mugen 5-öt, vagy inkább a Noctua DH14-et. Ha elfér a házban akkor talán a DH15-t is.
Amúgy maga a config remek.
nem játszani vettem igazából, hanem játékfejlesztésre
VR-hoz (mellé persze riftet is)
csak érdekel ki mit cserélne benne, még lesz 14 napom a kiszállítástól
úgy gondolom jól válogattam össze, de érdekel esetleg valaki valami hasznos tanácsot tud e adni :)
aki azt tanácsolná, hogy vegyek még 16GB ramot annak azt mondom előre is, hogy majd akkor bővítem, ha tényleg szükség lesz rá, egyenlőre elég a 16 :)
A hűtésről annyit, hogy ismerősömnek is ilyen van és meg van vele elégedve, mondjuk a szerelés tényleg macerás azt mondta ő is.
Azért választottam ezt, mert a régen kinézett (V8) már nem volt kapható.
TheVR-os srácoknál néztem, hogy Pisti gépében is ez van, szóval elvileg ezt a procit lebírja hűteni, meg más forrásból is jókat hallottam róla.
De akkor majd ennek még utána nézek, hátha hatásfokokkal jobb az a hűtő.
Elég jó pasztát is vettem, igaz az csak pár %-ban javít a hűtésen, meg nem is akarok OC-zni 1-2 évig, utána meg skalpolni fogom a procit úgy is.
Gépházból ezt vettem: Corsair Carbide Series Air 540 High Airflow
110 volt a proci, 300-at nem akarok szánni a 6900K-ra, 12% plusz teljesítmény nekem nem éri meg ár-érték arányban ennyit egyenlőre.
Táppal direkt fölé lőttem, ajánlottak kisebbet, de hosszabb távon megfelelőbb ez.
SSD-vel igen úgy terveztem. 250-es gyorsabb azon lesz a rendszer és a fontosabb progik.
500-ast meg tárolásra vettem, meg játékokra.
Mivel most 300 gigát foglalok a gépen így vinyót annyira nem is akartam venni, de 12 körül már szinte ingyen lehet venni elég jó vinyókat.
Legyen gyors elérés, még ha az SSD nem is arra van, hogy az ember a dolgait azon tárolja :)
Amin még gondolkodtam, hogy +20.000-ért megéri e megvenni a Poseidon-t 1080Ti-ból a Strix helyett.
170 volt a lap, tudom gyengébb lap is vitte volna
látom a táp sokaknak nem tetszik :)
úgy voltam vele biztos elég legyen, nagyon fölé lőttem tudom
viszont van 1-2 projekt amihez lehet a gép tápját fogom használni, legalábbis fejlesztés alatt valószínű, aztán kiderül külsős tápja lesz e vagy belső
még azokhoz is bőven elég, főleg fejlesztési szakaszban
de igazatok van abban, hogy a táp nagyon fölé lett lőve
a gép teljesítménye is túlmutat a projekteken, de a még nem optimalizált játék és szoftver miatt, továbbá lehet vele kísérletezgetni akár
#Brandon41
köszi, ezt még megfontolom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!