Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I5-7500 vagy Ryzen 1500x?

I5-7500 vagy Ryzen 1500x?

Figyelt kérdés

Az i5-re jobban optimalizálnak, de az amd-nek jobb a nyers teljesítménye és a gyorsítótár is több

Vélemények, tapasztalatok ?

2017. dec. 4. 11:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha nézel teszteket, kb. pont ugyan azt a teljesítményt hozzák. A Ryzen a jövőben talán jobb teljesítményt fog nyújtani, mert 4mag/8szálas. Az i5 csak 4mag/4szál.
2017. dec. 4. 11:15
 2/8 anonim ***** válasza:

A Ryzen most jobb befektetés lehet, mivel elvileg az AM4 foglalat még marad egy darabig a jövőben is, szóval folyamatosan érkeznek majd hozzá az újabb processzorok, míg az 1151-es foglalat már most kifutónak számít, mivel a 8. generációs Intelek papíron ezt használják, de a régebbi 1151-es alaplapok chipsete mégsem támogatja őket.

Én inkább a Ryzent választanám most egy jobb felszereltségű alaplappal.

2017. dec. 4. 11:26
 3/8 anonim ***** válasza:
8%

Ezt a 4mag 8szálat úgy emlegeti mindenki, mintha valami világmegváltó dolog lenne.

Továbbá. ha valaki új processzort szeretne venni, az nem szempont hogy milyen lesz a támogatása 5 év múlva.

5 év alatt annyit változik a számítástechnika, hogy a ma még agyonhájpolt Ryzeneken teli szájjal fogunk röhögni.

Ugyan ez érvényes az 1151 -es foglalatra. Elavultnak számít ? ÉS akkor mi van ?

Én most építettem 1151-re, I57500-al egyetemben, és eszem ágában sincs azon mélázni, hogy mi lesz majd pár év múlva ha már kevésnek bizonyul majd. Ráérek akkor sopánkodni akkor, max. veszek egy új lapot is, nagy dolog.

Normál felhasználói feladatokra nekem több mint elég a I5 7500. NAGYON elégedett vagyok vele !!

2017. dec. 4. 11:37
 4/8 MGéza ***** válasza:
Leginkább Ryzen 1600, a két proci között olyan kicsi az árrés hogy simán megéri. i5-7500 egyenlőre picivel, nagyon minimálisan jobb teljesítményre képes egy magon, de magas kihasználtsággal míg az AMD procik alacsony kihasználtságon nyújtanak hasonló teljesítményt, így több bennük az erőtartalék. Igazából az új Intel procik érkezése óta az i5-7500 nagyon rossz vételnek számít ár-érték arányt figyelembe véve.
2017. dec. 4. 11:38
 5/8 anonim ***** válasza:

red NEXT

Van aki gondol a jövőre és nem évente akar gépet venni és lehet nincs is rá annyi,hogy évente cserélgesse.

Én a Ryzenre tenném a voksom,az ár érték miatt is.

2017. dec. 4. 13:19
 6/8 anonim ***** válasza:

#3.CPU-ról van szó.

VGA-t könnyen lehet cserélni, HDD-t bele lehet pakolni egy PC-be, RAM-t bővíteni stb.

Viszont ha a CPU-t cseréli valaki akkor már RAM-t és alaplapot is.

Nagyon nem mindegy hogy ezt 2 vagy 4 év múlva kell megtenni, de hát neked hiába mondom mert az Intel a király...

Kérdező:

Ryzen 5 1500X teljesen jó választás, időtálló és kellően erős CPU.

Elég jól optimalizálnak ma már Ryzen-re is, nem véletlenül adta ki az Intel a 6 magos I5-t pl.

A 7500-t meg hülyeség venni, fölig hogy házon belül ott az erősebb 8100.

Most egy 1600-t használok, amire én használom arra megfelel.(játék,webszerkesztés,netezés,kevés videó és képszerkesztés)

2017. dec. 4. 14:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Hogy micsoda logikai láncolatokat sorakoztatsz fel. . .:D Őrület.

válaszoló206 : Az érveid finoman szólva gyerekesek, és összefüggéstelenek. Szerintem ne égesd magad itt egy darabig ! Elhiszem, hogy konyítasz hozzá, de egy kismacska is okosabban érvel. Bocs.

2017. dec. 4. 15:02
 8/8 anonim ***** válasza:

#7.Akkor milyen érvet vársz?

Magonként ugyan azt a teljesítményt nyújtja a gyakorlatban is, pofon egyszerű az OC és nem is túl drága, ez esetben a több mag és szál nem kicsi előny.(B350-es lapok elég olcsók az Z270-eshez képest, gyári hűtővel is mehet, nem szorzózáras)

Ryzen 5 1500X megállja a helyét játékokban is, stream esetén is, videószerkesztésre is alkalmas, szóval mindenes PC-re sokkal jobb választás mint a 7500.

Magas frekvenciájú RAM-k támogatása + lehetőség a teljesítmény növelésre.

Nagyon jó fogyasztás/teljesítmény/hőtermelés arány, talán a legjobb jelenleg az X86-os CPU-k közül.(meg lehet nézni egy TR 1950X-t, illetve egy Ryzen 3 1200-t, mindenhol megállja a helyét a ZEN architektúra, meg jönnek mobil CPU-k is)

AM4 garantáltan 2020-ig támogatott lesz, tudtommal az Intel megint foglalatot fog váltani a 10nm-re állás miatt jövő év 2. felében.

Ennyi remélem elég lesz.

2017. dec. 4. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!