Asd4ever159 kérdése:
A minap vásároltam egy ASUS ROG Strix AMD Radeon RX 580 8 GB TOP Edition nevezetű videókártyát és bármelyik játékot indítom el, furcsa hangokat ad ki magából. Mitől jelentkezhet máris ez az idegesítő hiba? Van rá megoldás? Mi tévő legyek?
2017. dec. 3. 15:17
1/6 anonim válasza:
Az zavar, hogy porog a ventillator? Ez nem passziv, nyugi idovel hangosabb lesz.
2/6 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem zavar, hogy pörög a ventilátor, de ha megnézted volna a videót, te is tudnád, hogy ez inkább már egyfajta sziszegés, sem mint alapzaj és rohadt idegesítő.
2017. dec. 3. 15:40
3/6 anonim válasza:
Coil whine. Röviden: megszívtad. Nem jelent semmiféle működésbeli problémát, szimplán csak zavaró. Teljesen random dolog, van amelyik kártya csinálja, van amelyik nem, kicserélni a boltok emiatt nem igazán szokták.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, igen utána néztem és ez lesz az a coil whine-os dolog. Nagyjából csak a mázlidon múlik, hogy kifogsz-e egy ilyet vagy sem. Ahogy látom GTX 1070 és 1080 kártyáknál is gyakori a jelenség. Az viszont eléggé dühítő, hogy kiadsz 150-200 ezer forintot egy zsír új videókártyára és akkor kapásból olyan idegesítő hangja van, mintha csak egy 4-5 éves bányászkártya lenne, amit folyamatosan tűzön grilleztek. A régi betárcsázós internetnek volt hasonló hangja, mint ennek a coil whine-os dolognak. Azért az is faja, ahogy haladunk a korral, nem hogy fejlődnénk, de még visszafelé haladunk.
2017. dec. 3. 16:28
5/6 anonim válasza:
Az a baj, hogy ez ellen nem sok mindent tudnak tenni.
Megpróbálhatsz reklamálni a boltnak, hátha kicserélik, de még az sem biztosítás arra hogy amit adnak az coil whine-mentes lesz.
BTW, a coil whine egyébként tápegységfüggő is lehet. Volt már nekem is olyan kártyám ami a Raider 550S-el cicergett, CPS 550S-el viszont kussba volt.
6/6 anonim válasza:
Nyugi, ha netről vetted akkor 14 napon belül visszadobhatod.
De az rosszabb ha mondjuk egy notebook csinálja mint nekem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!