Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A játékok szaggatnak, a videó...

Akerdezosenki kérdése:

A játékok szaggatnak, a videó kártya terhelése maximum. SEGÍTSÉG!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég összeraktam egy régebbi konstrukciót.

Alaplap: ASRock Z68 Extreme3 Gen3

Proci: Intel i5-2500 3,3Ghz (2. generáció)

Videókártya: Nvidia GTX570

Ram: 8GB DDR3

Táp: 500W

Win7 x64 oprendszer van rajta igaz SP1 ,de rendesen törve (eredetinek hiszi) ,frissítések felrakva,minden driver mindenhez felrakva. Külön programokat szedtem le hozzá,amik a legújabb drivereket felrakják. (DriverBooster5 ,de már törölve)

Így is minden játék (STALKER,BF3) iszonyatosan szaggat.

A BIOS-ban PCI az elsődleges,az integrált videókártyát (Intel HD Graphics) letiltottam szintén a BIOS-ban.

MSI Afterburnerrel figyelem a videókártyát,amikor elindítok egy játékot a GPU terhelése azonnal 100%-ra ugrik. TV-ről játszanék.

Lehetséges ,hogy valami még sincs felrakva,vagy tönkrement a videókártya? Bár használtan vettem kollégámtól,addig ő használta hibátlanul.

Vélemény? :)

[link]

[link]

[link]

2017. dec. 1. 23:24
1 2 3
 11/23 MGéza ***** válasza:
Mindkét tápcsatlakozót be kell kötnöd, egyszerre.
2017. dec. 2. 15:56
 12/23 A kérdező kommentje:
Nyilván mindkettő be van dugva.
2017. dec. 2. 16:17
 13/23 MGéza ***** válasza:
Még egy lehetőség maradt: A kártya energiatakarékos módra van állítva és nincs az nvidia vezérlőpulton a teljesítmény centrikus mód kijelölve. Win beállításait is néz át, lehet hogy véletlenül ki van kapcsolva a hardveres gyorsítás. Telepíts MSI afterburnert és monitorozd a kártya órajelét játék közben, ha azt találod hogy ilyen 300Mhz körüli órajelen megy, akkor kell állítgatnod rajta.
2017. dec. 2. 22:05
 14/23 A kérdező kommentje:

Hát érdekes. Elindítottam a BF3-mat,és a GPU Core használat csak 51MHz volt,a maximum 2500 lehetett.

Továbbá a GPU1 Voltage (0 és 1 között változik) 0 volt.

Lehet mégse kapna áramot a videókártya,és a tápom a rossz?

2017. dec. 2. 22:47
 15/23 MGéza ***** válasza:
Hát könnyen előfordulhat a tápellátás elégtelensége is akár, mindenesetre kösd be azt a visszacsatolást, hátha kell. Milyen tápegységed van egyébként? Márka? Széria?
2017. dec. 3. 13:36
 16/23 A kérdező kommentje:

Ahogy néztem az a 8PIN-es csatlakozó ami a videókártyába megy egy átalakító aminek a 2 vége 1-1db 4PIN-es csatlakozóba mennek. Ezeket kicseréltem,még fennáll a probléma: szaggatás,a betöltő képernyő szükebb,mint a tv felbontása.

Ha jól olvastam ,a márka: Chieftec GPS-500AB A

2017. dec. 3. 21:02
 17/23 MGéza ***** válasza:
Ilyen? Ezen 2x6 pin vga van, 360W teljesítménye 12V ágon. GTX 470 ebből bekajál 220-240W körül, a többinek nem sok marad, proci, HDD alaplapi cuccoknak ez elég szűkös. Mármost arra gyanakszom hogy mivel egy aránylag jó tápegységed van így nem döglik ki de nem is tud elegendő teljesítményt leadni, így nem is tud annyit továbbítani a kártyának mint kéne, ami így nem tud rendesen felpörögni. Nem értek annyira hozzá mint kéne de gyanítom, hogy ennél a tápegységnél még a 2 darab 12V ág el van különítve, ez további bonyodalmat okoz. Erre a problémára lehetséges megoldás egy másik tápegység lehet, illetve a videokártya fogyasztásának mérséklése, ami viszont erővesztéssel is jár, ezt hívjuk alulfeszelésnek, gyakori mentsvár. A gyanút igazából egy nagyobb teljesítményű tápegység kölcsönkérésével és használatával tudnád ellenőrizni.
2017. dec. 4. 00:12
 18/23 MGéza ***** válasza:

Kép kimaradt:

[link]

2017. dec. 4. 00:12
 19/23 A kérdező kommentje:
Értem köszi. Igen ez a tápom. És igen 2x6-os csati van benne,ahhoz ha veszek atalakitot esetleg elegendo lenne a kraft? Mert ugye most 2db 4pinesbol van atalakitva.
2017. dec. 4. 23:51
 20/23 MGéza ***** válasza:
Nem hiszem hogy működne a dolog, átalakítóval ugyanúgy a 12V ág terhelődik, tehát a lényegen nem változtat, főleg ha a két 12V ág elkülönített, tehát nem irnyítható át egyikről a másikra teljesítmény. Erősebb tápegység kéne, azt javaslom szerezz egyet kölcsönbe, hogy biztos legyél a dolgodban mielőtt vennél másikat.
2017. dec. 5. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!