144 Hz-es monitort szeretnék vásárolni, de a PC házán csak Hdmi csatlakozót látok. Nincs DisplayPort. Akkor a 144 Hz nem is fog működni?
Nem nagyon értek a gépekhez, de a fiamnak szánnám karácsonyra, így őt sajnos nem tudom megkérdezni. Nvidia videókártya van a gépben, azon van is DP csatlakozó. De magán a gépházon nincs :-(
Látom, hogy létezik HDMI - DP átalakító, de gondolom, az csak abban segítség, hogy fizikailag csatlakoztatni tudjuk a Hdmi porthoz a DP kábelt - ám attól még továbbra is csak 60 Hz-en menne a cucc. Ugye?
Mi lenne a megoldás?
A monitort a videokártya kimenetére kell rádugni, nem a gépházon található kimenetre, így értelmetlen a kérdés.
Ezen túl már csak a monitoron múlik, hogy a kiadott jelet megjelenítse, DP-n ugyan úgy kimehet 400 képkocka (FPS), ahogy hdmi kábelen is, max 144-et fog megjeleníteni a monitor.
Áááá! igazatok van, a részemről rövidzárlat volt! Persze, hogy a videókártyához kell, csak ugye megnéztem a ház hátulját, és nem értettem, miért nem látok DP csatlakozót, pedig elvileg van a videókártyán. Meg se figyeltem, hogy a jelenlegi monitor hova van bedugva, hiszen arról tudtam, hogy úgyis Hdmi csatlakozója van - szóval figyelmen kívül hagytam.
Aztán, most, hogy írtatok, leesett, és megnéztem gyorsan újra, és látom, hogy a jelenlegi monitor Hdmi csatlakozója most is a videókártya DP csatlakozójához van kapcsolva, csak épp van közöttük egy átalakító!
Köszi a válaszokat!!
Azért nem a ház része, mert a sín és a rajta található kimenetek nem tartoznak a házhoz, a videokártya és az alaplap részét képezik.
Ház kimenetek főleg elöl az USB portok illetve a mikrofon és hangszóró (3.5-ös jack), de találkoztam már hdmi-s és mini hdmi-s csatival szerelt házat is.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, ma is tanultam valamit!
Kedves Ötödik, köszi szépen! Odafigyelek, G-Sync lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!