Mi a kulonbseg egy pl 24 colos 1080p monitor es egy 27 colos 1440p s monitor kozott?
Figyelt kérdés
Ertem en ez alatt az elesseget, stb
Vagy ha ugyanaz a meret akkor latszik a nagyobb felbontas ugyanakkora tavolsagbol ? Ezt soha nem ertettem
2017. nov. 29. 13:40
1/5 anonim válasza:
A kifejezés amit itt keresel, az a pixel density. Lényegében minél nagyobb a monitor maximális felbontása, és minél kisebb a képátlója, annál sűrűbben helyezkednek el rajta a pixelek, ergo annál közelebb lehetsz anélkül, hogy látnád a különálló pixeleket. Éppezért pl egy TV esetében nagyobb képátló fogadható el 1080p-es felbontáshoz, mint egy monitor esetében, mert a TV-t messzebbről nézed, így nem kell olyan sűrűn elhelyezkednie a pixeleknek.
2/5 A kérdező kommentje:
Hmm, de akkor ugy ertem egy 24 colos monitoron ertelmetlen magasabb felbontast nezni 2k 4k ha kb ugyanugy fog kinezni mint a full hd hisz nem fogom nagyitoval nezni egy centirol igazam van
Ez esetben nem ertem azokat akik 2K 4K monitorokat vesznek hacsak nem 60 80 colos az a Monitor
2017. nov. 29. 14:12
3/5 anonim válasza:
Az már elég rossz lenne. Az én monitorom 1440x900-as felbontást bír, és kb 36-40 PPCM a pixelsűrűsége. Ez épphogy elég, azért itt-ott láthatóak a pixelek. Namost, a 4k-s monitorok rendszerint ennél sokkal durvább pixel densityvel bírnak, egy 27-28 colos monitor esetében kb olyan 60PPCM. És ennek megvannak az előnyei, példának okáért, egy 4k-s monitoron semmi szükség élsimításra. De persze ízlések és ficamok.
4/5 TeeRPaaK válasza:
Ég és föld a FHD és a 2K közt a különbség..én a jelenlegi 27" 2K-s monitoromat semmi pénzért nem váltanám le minden petákot megért....
5/5 TeeRPaaK válasza:
Jó aztazért tegyük rendbe hogy 24" Fujitsu 1980x1020 60Hz 5ms volt amiről váltottam 27" AOC 2K 144Hz 1ms-ra és mivel ki is birom hajtani így jön ki igazán a különbség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!