Melyik konfiggal járnék jobban?
Hello mindenki, fejben összeraktam egy intel es egy amd konfigot is ami alkalmas lenne egy gep fejlesztesere olyan maximum 35 ezer forintból. A 3 fontosabb alkatrészt szeretném megvenni ennyiért, de döntésképtelen vagyok jelenleg.
AMD konfig
AMD Athlon X4 845 3.5GHz FM2+ - 11.840 FT
ASRock FM2A68M-DG3+ - 11.330 FT
Kingston 4GB DDR3 1600MHz KVR16N11S8/4 - 10.180 FT
Végösszeg: 33.350 FT
Intel konfig
Intel Celeron Dual-Core G3900 2.8GHz LGA1151 - 9.110 FT
MSI H110M PRO-D - 13.860 FT
Patriot 4GB DDR4 2133Mhz CL15 Signature Line - 12.090 FT
Végösszeg: 35.060 FT
Ez a gép jó részt régebbi és egy-egy újabb játékra lenne használva, viszont nm valoszinu hogy belathato idon belul fejlesztve lenne ilyen teren max ram bovites!
(CS:GO, LOL, Rome 2 total war)
Szia.
A g3900 minimálisan erősebb, de sokkal jobban fejleszthető akár i7-re is a későbbiekben, így ennyi pénzből mindenképpen azt ajánlom.
Remélem valami használható videokártya is van mellé és egy normális tápegység. :D
#2 Nekem G4400 van a gépemben, és bármikor lenne mondjuk 60k-m fejleszteni, ezt egyelőre azért halogatom, mert még nem találkoztam játékkal, amihez a mostani kevés (Dying Lightot beleértve).
Ha CS-ben nincs szükséged több száz FPS-re, akkor a G3900 elegendő lesz ezekre. Persze csak dVGA-val együtt, mert a HD 510 nem valami játékra alkalmas dolog sajnos... Fejleszthetőséget előttem mondták, az FM2+ újonnan már nem igazán éri meg, hiszen APU is van már AM4-hez, ha esetleg valakinek az kéne.
Ilyen szinten az AMD erősebb, már csak a 4 mag és a húzhatósága miatt is. Hardveraprón ettől olcsóbban is kijönnél ennyi pénzből de akkor csak használt konfig lehetne, ha ez nem zavar, 88-as chipsetes lapot kaphatál 10k összegért, ram is akadna olcsóbban mivel azok élettartam garisak, így azt is nyugodtan vehetsz ott. Gondolom vidkártyád sem lehet valami szuper, a felszabaduló összegből esetleg arra is futná.
#5 Ezt nekem címezted?
Légy szíves, áruld már el nekem, 2016 júniusában hol árultak 4 szálas Pentiumot, jó? Merthogy én akkor raktam össze a gépemet. Manapság ezt én sem szoktam ajánlani, mert tény, hogy vannak ár-teljesítmény arányban jobbak, de akkoriban 14 ezer forintért egyáltalán nem volt rossz választás. Utána az i3-6100 következett 35 ezer forint környéki árcédulával, ugyanennyiért most simán kapnék hardveraprón egy i5-6500-at, na erről ennyit.
"nem értesz hozzá"
Kicsit vegyél vissza az arcodból a 45 százalékoddal, csak egy jó tanács.
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbál.
Tápegység egy 2 hónapja vett chieftec smart 500w, a videókártya pedig egy saphire r7 260x.
A mostani gépben meghalt az alaplap ami nem is csoda hiszen lassan talán 10 éves is meg lesz már.
Egyébként Intel e6500at fog váltani a fent leirt dolgok egyike, ezért én mindenképpen fejlesztésnek nevezném, már csak ram terén is. ( ddr2 -> ddr3,ddr4 )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!