Hangrögzítés a fülpárnákon keresztül? Mi ez?
Figyelt kérdés
A következő (számomra) bizarr jelenségbe ütköztem a mai nap során. Van egy Mojo fejhallgatón, alapvetően nincs rajta mikrofon. Puszta kíváncsiságból bedugtam a számítógép egyik mikrofon portjára, és furcsa dologra lettem figyelmes. A fejhallgatóm tökéletesen rögzíti a hangot... a fülpárnákon keresztül. Tehát ahonnan eredetileg érkezni szokott a hang, most az ellenkező irányba is tökéletesen működik. Nehezen tudom elhinni, hogy ez szándékos lenne, hiszen csak akkor lehetne mikrofonként hasnálni így a fejhallgatót, ha levenném, és kerek-perec belebeszélnék a fülébe (ráadásul a két fül sztereoban rögzít, így még csúnyán egyoldali is lenne a hang). Tehát ha nem szándékos, akkor mitől lehet ez? Miért képes a fejhallgató a fülpárnákon keresztül rögzíteni is a hangot? Ez számomra elképzelhetetlennek tűnik, olyan ez, mintha egy hangfalat használnék mikrofonnak...2017. nov. 21. 13:16
1/2 anonim válasza:
ne játszd már mintha nem tudnád. A háttárhatalom újítása ez is, szimpla kémkedés.
2/2 anonim válasza:
A fejhallgatóban levő hangszóró tartalmaz egy a membránhoz rögzített lengőtekercset és egy állandó mágnest.
Ha váltakozó feszültséget adsz a tekercsre az váltakozó mágneses teret hoz létre, ami hatással van az állandómágnes mágneses terére így a tekercs kimozdul, ezáltal a membránt megrezegteti, ami hangot ad.
Visszirányban: ha megmozgatod a membránt, az kimozdítja a lengőtekercset, amiben az állandómágnes mágneses tere által az indukció hatására feszültség jön létre. Ha ezt rákötöd a hangkártya mikrofonbemenetére, az érzékelhető jelet ad.
Summa-summárum: a hangszóró használható mikrofonként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!