200 ezer forintért összeraktam egy konfigurációt szerintetek jó?
Intel Core i5 7400
GIGABYTE GA-B250M-DS3H
ASUS Strix GTX 1050
Cooler Master Elite Power 600W
Kingston HyperX Fury 2szer 4gb DDR4 2400MHz
Toshiba 3.5 1TB 7200rpm 32MB SATA3
Cooler Master Masterbox Lite 3.1
A videókártyánál inkább a1050Ti verziót válaszd.
A strix annyiban más hogy világít is de a ti jobban teljesít.
3n kb ugyan ilyen konfigot raktam össze aztán most ott tartok hogy lehet AMD lesz.:D
A tápot nem javasolták,nem tudom miért...
inkább a cooler master masterwatt lite 600 legyen.
1.Kaby Lake-re a Ryzen mellett nem éri meg épíeni.Tehát vagy vársz a B360-as alaplapokra vagy Ryzen.
2.Annyi péntért tuti hogy kapsz GTX1050Ti-t,csak épp nem fog világítani.De cserébe erősebb.
3.Tápnak pedig legyen masterwatt lite 500w.
1.Pontot érdenes megvalósítani, tusom hogy a sok Intelfanatikus akik le vannak fízetve és életükben nem láttak Ryzen-t nekem ugranak hogy mennyire jó az I5-7400 amikor egy 8100 is simán elveri olcsóbban és akkor hol van egy 1600-hoz képest?
ASRock B350m Pro4
AMD Ryzen 5 1400 + Deepcool 300.
#3.Szóval neked is megérte segíteni, mivel többert ért számodra is hogy elmondhasd hohy Intel van mint a teljesítmény és az ár/érték arány.Szóval ja, lehet nyugodtan támogatni az a céget aki éveken keresztül a usereker szivatta mivel nem fejlődött semmi az utóbbi pár évben cserébe az árak meg nökedtek...
Meg lehet nézni hog a Coffee Lake most mire képes, és mi lett volna képes a Ryzen nélkül.De könnyebb mondani hogy az AMD melegszik...
Azért azt is érdemes átlátnod, hogy rossz szemmel nézed azt aki Intel mellett teszi le a voksát, de te pont ugyan azt csinálod, csak az ellenkező oldalon. Hónapok óta leszólod az ellenkező oldalt, és számodra csak a Ryzen létezik. Aki mást mond az oktondi.
Nem sértegetni akarlak, miért is tenném, de az elmúlt hetek ezt mutatják.
A segítségedet szerintem illőn megköszöntem, de ez csak puhatolózás volt részemről. Ennyi.
Azért ócsárolni valamit, mert neked az nem jön be, és te nem szívleled, az puszta butaság. Valaki megkérdezi itt hogy az alma az finom ? Erre te azonnal lecsapsz, és máris írod, hogy az sz@r, egyél kivit. Ez a helyzet. BÉKE ! :)
#6.
Ez mellett szerinted jó vétel a 7400?
Vagy ez mellett?
Nekem az Intellel alapvetően semmi gondom, de a Kaby Lake-t el kéne már felejteni.Fölig hogy a fent említett 8100 hozza azt a szintet + az fejleszthető a 8700-ra, mig a 7400 már nem.
Szóval semmi érvet nem látok a Kaby Lake, csak azért veszem mert csak...(nekem ez jön le ebből az egészből)
De persze te tudjátok hogy vesztek, csak amikor CPU cserére kerül a sor akkor gondoljatok arra amit írtam, egy CPU legyen időtálló vagy legyen kellően olcsó és erős.(nem 2 évente cserélsz gondolom te sem, ott simán meg lehet csinálni hogy csak az adott gyártó termékeit veszed hisz VGA cserekor nem kell alaplapot cserélni)
Amúgy semmi érvet nem írtál.
Te is ugyan ezt teszed a Ryzen-nel, csak épp ész érvek nélkül.
Egy kis matek:
I3-8100 : 36K + MSI Z370-A 31K.
I5-7400: 47K + DS3H 19K.
Ryzen 5 1400: 47K + B350m Pro4 24K.
Az előbbi fejleszthető I5-8600K-ra és húzható benne a CPU, az utóbbi pedig +4 szálat add illetve ez is húzható.
7400 mellett semmi érvet nem látok.(jó, 2-3K-val olcsóbban jössz ki :D )
Nem akarom visszapasszolni a lasztit, de mégis megteszem.
Csak hajtogatod, hogy nem éri meg, meg elavult. Azért ez egyszer illene már alátámasztani, nem gondolod. Mert oké hogy te ezt mondod, de ez nem érv.
Egy pár éves proci nehogy elavult legyen már. Nyílván a legújabbhoz képest az, de ez az összehasonlítás is sántít.
Ilyen alapon mindenki vegyen új autót, annak is a legújabb modelljét, mert a régi már szart sem ér.
Szóval az érvrendszered elég gyenge lábakon áll. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!