Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PC összerakáskor milyen...

PC összerakáskor milyen alkatrészeket éri meg használtan megvásárolni? Mi a garancia arra hogy nem vernek át?

Figyelt kérdés

Szóval egy számítógépben ami szokott lenni: alaplap, videókártya, processzor, táp, Ram, HDD, gépház.

Ezek közül mit érdemes megvenni használtan?

És mi a teendő ha megveszek pl. egy RAM-ot, és hibás? Szólok az eladónak, nyílván, de ha ő meg azt mondja hogy én tettem tönkre? Vagy hasonló?

2017. nov. 17. 16:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Én személyes véleményem szerint ramot és gépházat vennék csak használtan.Még max videókártyát. De igazából ezt nem lehet előre megjósolni hogy mit kapsz.A hibás dolgokat viszont úgy előzheted meg, ha kérsz rá próbagarit, vagy személyesen próbálod ki a dolgokat.
2017. nov. 17. 16:07
 2/2 anonim ***** válasza:

videokártya se annyira biztos már ebben a kripto valuta bányász őrületben. Persze nagyon jókat is ki lehet fogni (én pl 2 hónapos használt gtx 1080-at vettem az akkori árához képest 80 ezerrel olcsóbban, mert épp jött a gtx 1080ti), de mindenképp figyelni kell. Na meg azt se árt tudni, mennyi van rá, nem sokan nyomják a bányászatot 4-6-8as gtx 1080ti-s rigekkel itthon.

RAM, Gépház mehet, processzor is olyan ,hogy 10 évig elmegy gond nélkül, de lehetőség szerint ne tuning verziót vegyél (ha lehet húzni, ki tudja éppen hogy nyúzták szerencsétlent), illetve ténylegesen márkás tápegység mehet. Én pl vásárláskor 5 éves Corsair HX650 tápot vettem, több mint 2 éve gond nélkül megy a gépemben egy i5 4690k és egy gtx 1080 társaságában (igen, tudom hogy feleslegesen nagy, de a kinézett biztonsági tényezők meg nem voltak kisebb verziókban)

RAM életgaranciás, ha meghal a gyártó vagy ad egy ugyan olyat, vagy visszakapod az utolsó (aktuális) árának megfelelő összeget.

2017. nov. 17. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!