Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van összefüggés vagy nincs?

Van összefüggés vagy nincs?

Figyelt kérdés

gondolok itt arra hogy egy AMD-s procivan jobban fut egy AMD-s kártya mint egy nVidiás és egy Inteles procival jobban fut egy nVidiás mint egy AMD-s?

vagy ezt csak én képzelem be?:D

2017. nov. 16. 22:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Nincs összefüggés, mivel nem a proci működteti a kártyát.
2017. nov. 16. 22:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem, nincs ilyen jellegű összefüggés, szimplán az Intel procik jobbak valamivel játékok terén az AMD-nél (bár a Ryzen óta ezt csak benchmarkok tudják kimutatni), ezért Intellel gyakorlatilag minden gpu jobb valamivel.
2017. nov. 16. 22:57
 3/7 A kérdező kommentje:

okké értem:)

pedig az AMD procik egy átlag embernek talán jobbnak tünhet,pl magok száma meg órajel szemponzjából,de az áruk mégis alacsonyabb és mégsem teljesítenek úgy mint egy intel,akkor ez hogy van? akkor mégsem tud annyit?

2017. nov. 16. 23:07
 4/7 anonim ***** válasza:
26%
Hiába pakolják tele 8 maggal ha egy 4 magos intel gyorsabban tud dolgozni. Ezek csak számok, az igazi teljesítményt a használat közben lehet megtudni.
2017. nov. 16. 23:16
 5/7 A kérdező kommentje:

Ez igaz.

Néztem gépteszteket az alaptól a csúcsig 4 gép volt és már a második gép is meglepte a tesztelőket hogy milyen jól teljesít.

Gépet akarok majd jövőre összerakni és az árak az AMD felé húz,míg a tudás meg az Intelhez.

Egy 10 éves gépem van ami AMD (már nem használom),most egy i3-as procos laptopom van,de egyikkel sem volt gondom.

De a mai gamek már nem mennek egyiken sem.

2017. nov. 17. 07:27
 6/7 anonim ***** válasza:

A kettes vagyok. Az AMD-Intel harc az Intel Core 2 procik óta az Intel javára dőlt el egészen addig, amíg idén az AMD Ryzen procik megjelentek. Ezek ugyanis már hozzák az Intel szintjét, játékok terén kicsit az Intel felé dől a mérleg, produktivitás terén már a Ryzen nyer, de ez még mindig csak benchmarkolás esetén tűnik fel. Most az a helyzet, hogy alul az i3, azaz az Intel a nyerő, feljebb már amelyiket épp olcsóbban kapod, azt vedd.

Kisbetűs résznek ideírom azért, hogy én 4 éve AMD FX-8350 procit használok amit anno egy akkori i3-nál alig drágábban kaptam meg, és most egy GTX 1060-as kártyával párosítva még mindig semmi problémám vele sem videoszerkesztés, sem játék terén.

2017. nov. 17. 17:29
 7/7 A kérdező kommentje:

értem

na akkor összeállítok egy konfigot:)

nekem játékra kell végülis ami komolyabban igénybe venné

2017. nov. 17. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!