Mi lehet az oka, hogy az asztali gép BIOS-a nem ismeri fel a típusa szerint a DVD-meghajtót, és bootolni sem képes róla?
Már két XP telepítővel.sőt másik meghajtó cseréjével is próbálkoztam,de semmi javulás.Viszont a benne lévő HDD hibamentességében nem vagyok biztos.A HDD hibája nem tud bekavarni?
A boot sorrendet mindig a CD előre helyezésével állítom be.
A képernyőn van valami hibaüzenet?
A BIOS-ban minden be van állítva?
Egyáltalán, láttad már ezt a gépet működni? (OS-sel)
Mikori kiadás? Egyáltalán elfogadja-e már az XP-t?
Nincs a közelben egy IDE-s gép, a HDD-t kipróbálni?
A helyzet az,hogy próbaképpen beleraktam egy régi 6,5Gb-os HDD-t,ami nem volt letesztelve (egyelőre).
Bekapcsoláskor a gép azt írja ki,hogy nyomjam meg az F1-et,vagy az F12-t,ami belevisz a BIOS-ba.Ott beállítom a boot sorrendjét,ami a DVD-vel kezdődik.Ha nem nyomom meg egyiket sem,akkor 30 mp elteltével azt írja ki,hogy nem talál op.rendszert.Ha a vinyóval lennének is problémák,a DVD-ről akkor is kellene mennie a beolvasásnak.Nem?Már kicseréltem a a DVD-meghajtót is,de semmi változás.A gépben 1Gb RAM van.Az el kellene,hogy vigye az XP-t.
Egyébként 2001-es,v.2002-es kiadású a gép.Ahogy már említettem,nem egy szerver gépnek kellene mindez,csak szeretnék "életet lehelni" bele.
Még valami.
Én úgy kezdeném, hogy először is szétkapnám, kitakarítanám (azért csak egy kb. 15 éves gépről van szó) Csatlakozásokat átnézném. Közben minden lehetséges adatot leolvasnék a hardverekről, később még jól jöhet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!