Van olyan vezeték nélküli eszköz ami BIOS jelszót tud bevinni?
Figyelt kérdés
tehát driver nélkül működik, és még az OS betöltése előtt, konkrétan a gép bekapcsolásakor tud a BIOS-nak input-ot beadni.2017. nov. 15. 13:57
1/7 anonim válasza:
Vezetek nelkuli billentyuzet tudja.
2/7 A kérdező kommentje:
Bluetooth?
Wifi?
Milyen vezetéknélküli?
2017. nov. 15. 14:07
4/7 A kérdező kommentje:
utolsó választ nem értem.
2017. nov. 15. 14:10
5/7 anonim válasza:
Elso vagyok, usb-s vezeteknelkuli.
6/7 Robivosi válasza:
Úgy értettem, hogy wireless technológiával működik a vezeték nélküli billentyűzet (meg az egérke is). Ehhez ugye szükség van egy usb-s adapterre, ami vesz- és küld is jeleket. Általában AA-s, vagy AAA-s elemekre is szükség van.
7/7 anonim válasza:
Eleve BIOS-nak csak olyan eszköz tud jelszót bevinni, amit a BIOS kezel (és itt még nem szól bele a driver, mert az már az operációs rendszer területe).
A BIOS-ban erre a célra a billentyűzet szolgál, ami a legújabb gépeken USB, régebbi gépeken PS2 (5 pólusú mini DIN: [link] - itt a lila port kell), a még régebbieken AT (5 pólusú normál DIN: [link] ) csatlakozón keresztül csatlakozik.
Tehát egy olyan vezeték nélküli - rádiós (gyakran Bluetooth szabványt használó) vagy optikai - billentyűzet kell, aminek egy vevőegysége a fent említett portba csatlakozik, a billentyűzete meg - a belehelyezett elemnek/akkumulátornak hála - adóként szolgál.
Esetleg szervereknél ott az IPMI, de az már más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!