Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem érem el a routert...

Miért nem érem el a routert gépről?

Figyelt kérdés
Üdv, van 2 routerem. Az első van össze kapcsolva a géppel kábelon, ám ha bekonfigurálom utána már nem érem el az IP címén, bármit is próbálok. Viszont a második routert elérem. Szeretnék bejutni, hogy tudjam konfigurálni tovább, de most csak akk tudom, ha leresetelem... Próbáltam saját ip címet adni neki, de azon sem érem el.

2017. nov. 12. 14:54
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt első router, tehát amibe nem tudok bejutni, az ASUS, a második Tp-Link. Egyébként az elsőt switchként használom, az nem oszt WIFI-n netet.
2017. nov. 12. 14:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Programon keresztül megy.
2017. nov. 12. 15:33
 3/8 Derwer ***** válasza:

Mit is állítasz be rajta?

Egy subnetben van a két router ? De éltető statikus IPn?

Csak az egyik oszt DHCPt, igaz ?

2017. nov. 12. 17:20
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát nekem olyan neten van (nem magyarországról vagyok), hogy az antenna osztja le az IP címeket, szóval a routerek is úgy vannak konfigurálva, mindkettő. Egyébként, csak akkor tudok belépni az első routerbe, ha kihúzom a netet belőle, ugyanis ezt írja ki az ASUS programja:

"Az Ön számítógépe és a kijelölt eszköz eltérő hálózaton van. A kijelölt eszköz módosítsa a számítógép IP-címét, hogy ugyanazon az alhálózaton legyen, mint az eszköz."

2017. nov. 12. 19:07
 5/8 Derwer ***** válasza:

Nem tiszta a topológia.

De az biztos, hogy nem jó subnetben van az az Asus router.

A szolgáltató antennája NATol így router is egyben?

2017. nov. 12. 19:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen. Hogy kellene beállítani? Vagy mi lehet a hiba?
2017. nov. 12. 21:40
 7/8 Derwer ***** válasza:

Nem adtál meg SEMMI konkrét infót, így nem lehet konkrétat mondani.

Add meg a topológia rajzot és az IP beállításokat

2017. nov. 12. 22:37
 8/8 A kérdező kommentje:

Antenna=>Modem/erősítő*=>ASUS router=>TP-Link illetve másik portról gép.

*-nemtudom, hogy mi a pontos neve, antennától jövő lan belemegy, másik ki a routerbe.

2017. nov. 14. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!