Ajánlanátok laptopot? 200 ezer ft.
14-15.6 méret, 1920x1080 felbontás
i5-7200U vagy jobb processzor
1000 Mbps lan, lehetőleg AMD videókártya
8GB memória
Billentyűzet világítás
Windows 10
Fekete szín
DVD meghajtó nem kell, HDD vagy SSD lényegtelen, már meglévő SSD kerülne bele, merevlemez tárhellyel pedig így is el vagyok látva.
Felhasználás módja: internet, videónézés, zenehallgatás, átlagos használat. Jelenleg egy első generációs i3 processzorral szerelt több mint 6 éves HP laptopot használok, videónézésre tökéletes, bár a Youtube HTML5 lejátszója olykor eléggé terheli a gépet. Netezéshez kezdem gyengének érezni. Asztali gép kizárva.
Amit megnézek, mindegyik kiesik valamiért: nem szimpatikus márka (pl. Acer), rossz kijelző (Dell Inspiron 5567), gyenge videókártya, lassú wifi, nehézkes karbantartás (mindhárom a Lenovo Yoga 510) csak 100 Mbps lan (csomó HP laptop), csak 4GB memória, vagy éppen nincs hozzá Windwos 10 rendszer.
Nehéz ennyi (látszólag értelmetlen) megkötéssel ajánlani bármit, de bízom néhány válasz érkezésében, egy olyan géppel, ami eddig elkerülte a figyelmem.
Elég macerás. Mire találok egy AMD kártyás, Intel procis notebookot háttér világítással, de csak 100 Mbps a hálózat...
Egyes szempontokról le kéne mondani, mert ilyen keret mellett valóban nem egyszerű találni.
Ez elvileg pont megfelelő, de csak 4GB van benne, persze bővíteni lehet. És 20K-val több is :/
#1! Így könnyebb?
14-15.6 méret, 1920x1080 felbontás
i5-7200U vagy jobb processzor
4-8 GB memória
Windows 10
#2! Pontosan ezt néztem ki hetekkel ezelőtt a Media Markt weboldalán, akkor 184 ezerért meg tudtam volna venni. Az üzlet rendelt belőle készletre, de nem jött meg a mai napig, pedig akkor ott álltam vásárlásra készen. 10-14 napot írtak beszerzésre, sehol sem volt készleten. Azóta olvastam tesztet, a monitort nagyon lehúzták, a konkurensekhez képest fele akkora fényerőt tud, a színhűség is messze van az elvárttól. A gép leggyengébb része. De megint gondolkodóba estem, ismét meg tudnám venni 184 ezerért a Media Marktban, csak már megint nincs készleten sehol. Hiába árulják, ha kérdéses a beszerzése.
#3! Azért ne mond már, hogy 200-ból nem lehet netezésre alkalmas laptopot kapni! Nincsenek óriási igényeim. Akkor lenne igazán létjogosultsága annak, amit írtál, ha 100 ezerért keresnék játékra való laptopot, de erről szó sincs.
R7 445m egy nagyon gyenge kártya, én nem bajlódnék vele.
Egyébként kérdező a kolléga nem azt akarta mondani hogy nagyon az igényeid, hanem hogy furcsák, és némileg irreálisak.. Amd-t jóideje elkell kerülni laptopban, és hiába a ryzen, ez a mai napig így van. Egyszerűen ebben a szegmensben jobb az intel/Nvidia.
Nem kell erős videókártya, nem játszok a gépen. Ha csak egy kicsit erősebb mint az integrált Intel, az nekem már elég. Jelen gépen egy-két kis rendszerigényű játékkal játszottam, bár évekkel ezelőtt volt az utolsó alkalom. AMD kártyára váltva gond nélkül mentek, Intel videókártyával diavetítés volt az egész játék.
Egy Dell Inspiron 5567 laptopot sikerült látnom élőben, tényleg siralmas a kijelző, hatalmas visszalépés lenne a jelenlegi gépemhez képest. Jelen pillanatban a Lenovo Yoga 510/520 gépeket nézegetem.
Amiért pedig lényegében írok: volt egy Firefox frissítés, kihajították a régi motort, új működik az 57-es verziótól kezdve, jelentős gyorsulást ígérve. Mint kiderült, egyetlen darab processzormagot volt képes használni az előző motor, az új pedig már többet támogat. Eddig max. 30-40%-os processzorterheléssel esetenként felfoghatatlanul lassan dolgozott a böngésző, most képes 100%-ig terhelni a processzort, annak mind a négy magját, ami nálam jelentős sebességnövekedéshez vezetett. Így sokáig jó lehet még ez a laptop.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!