Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » VR reality, VR gear is it...

ZeToRr kérdése:

VR reality, VR gear is it possible?

Figyelt kérdés
Mivel ezen az oldalon a kerdes mezo ossze vissza buggol, ezert a valasz szekcioba fogok irni nehany erdekesseget.

#omnigear
2017. nov. 5. 22:53
 1/5 A kérdező kommentje:
Tudom hogy a mai technologia mennyire gyerekcipoben jar, es tudom hogy egy ilyesfajta technologia lepeshez mekkora nyers erore van szuksegunk hogy egy ehhez hasonlo technologiait kiepitsunk, nem is beszelver arrol hogy az ember nem tanulmanyozta elegge az agyat, de
2017. nov. 5. 22:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Szerintetek lehetseges lenne egy olyan eszkozt kiepiteni mely az agyunkra csatlakozik, es egy szimulalt vilagban erezzunk, mozogjunk, gondolatokat osszunk Meg egy "jatekban" embertarsainkkal?

Ha mindent jol megy a fejatultetesen akkor szerintem kozelebb fogunk jutni eme technologia kiepitesere.

2017. nov. 5. 23:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Olyan megoldás már létezik látáskárosultak segítésére amit be ültetnek és a látóideg sérült részét pótolja. Annyit tesz mindössze, hogy továbbítja az érkező jeleket, semmi egyebet. Viszont van olyan is ami fotocellákat tartalmaz, ezt látóideg chipnek nevezik. Ez a retina érzékelő sejtjeinek szerepét veszi át, a fényt árammá alakítja és apró elektródákon keresztül az ideghez vezeti ezt a jelet/áramot. A tápegységet és a vékony kábelt a bőr alá ültetik. Van ennek egy olyan fajtája is, amit bionikus szemüvegnek hívnak. Ez totális látássérülteken segít. Úgy működik, hogy van egy kamerával felszerelt szemüveg. Van egy chip is, ami a sérült ideghártyát hivatott helyettesíteni és továbbítja a jelet, információt a látóidegnek amit a szemüvegtől kap vezeték nélküli kapcsolaton. Az áramellátás is vezeték nélkül történik. Mondjuk egyáltalán nem tudom mennyire lehet ez a fajta módszer egészséges mivel közvetlen a koponyán belül egy szinte helyi hálózatszerű folyamatos kapcsolaton folyamatos adatáramlás folyik.

Mindegy is, kicsit elkalandoztam. A lényeg amit ebből ki akarok hozni az az, hogy ha képesek az efféle jeleket amiket a látóideg mozgat helyettesíteni, bele tudnak avatkozni akkor azt mondom csak idő kérdése, hogy ezt a tudást a szórakoztatóiparban is hasznosítsák. Szóval, a legrövidebben a válasz igen, lehetséges LESZ majd, idővel.

2017. nov. 5. 23:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, utanajartam ezeknek a dolgok mukodeseben. Egy orvost is kerdezni fogok ez ugyben, de remelhetoleg ez a technologia 20 even belul megvalosul.
2017. nov. 5. 23:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Utána jártam.*
2017. nov. 5. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!