Bővíteni szeretném a pc-m. Ezekkel a konfigokkal miket kéne bele venni és típus szerint miet? +4giga ramot szeretnék bele, hogy a mai játékokat is szépen vigye.
Konfig: Videókártya: AMD Radeon HD8470d
Processzor: AMD A6-6400K apu with Radeon HD Graphics 3,90 GHZ
táp: akyga ak-b1-500
alaplap: GIGABYTE F2A88XM-HD3
4GB RAM: Kingston HyperX 4GB van benne most.
Szóval ahhoz hogy a mai játékokat is vigye ezeket kell tenned: Kidobod ezt a gépet az ablakon
És veszel egy újat
Én most rendeltem 170 ezerért kicsit drága de egy pár évig nem kell hozzá nyúlni
Mindent. Gépcsere sajnos, +4GB RAM nem fog sokat segíteni, mert a proci meg a videokártya egy őskori lelet manapság.
Csak hogy valami példa legyen:
Sziasztok, milyen verseny gumit tegyek fel a LADÁMRA, hogy a vadi új Porsche 911 GT2 RS-t legyorsuljam?
Válasz:
Szia!
Vegyél egy új autót!
Elnézést, ha kicsit betalált a válasz, de sajnos a géped karcsú a mai játékokhoz.
Táp kuka, vegyél valami értelmesebbet mivel KELL, nem örülnél gondolom, ha elvinné az új konfigodat egy silány minőségű noname (alias akyga) táp. Lap csere, vannak jó árban új generációs lapok b150-250 chipset-el, vagy ott az x299, de ami most aktuális az a b350 (amd am4 foglalatához, ryzen cpu-khoz chipset, tuninglapok ált.), x370 (szintén am4-hez, ezek a pro tuning lapok), a320 (am4, totál alap, 0 tuning), z370 (z270 utódja, intel coffee lake procikhoz csakis, Z, szóval tuning szintén). Előző gen. chipset-ek: h110, b150, b250 a Z-s chipsetek meg igazából gamer cuccok, drágák, tuningolásra jók. A lehetőségek tárháza most szinte végtelen. Elindulhatsz amd vonalon is egy egyenlőre gyengébb procival mivel most adtak ki nem ryzen procikat is am4 foglalatra amik a 0-30 000Ft-os árkategóriát képezik. Kb. 30 000Ft-tól meg a leggyengébb ryzen kapható már, ryzen 3 1200 pontosabban. Most jöjjenek a procik. Amit én javasolhatok, mert tényleg nagyon jó azok a ryzenek, de abból legalább a ryzen 5-öt éri meg ami 49 000Ft-tól kezdődik. Intel alternatívaként tudom javasolni az i3-8100-at ami már coffee lake proci, 8.gen (40 000Ft-ért i5-7500/7600 szintet hozza). Olcsóbbak pl a g4560 ami 2 mag 4 szálas, immel-ámmal be tehetsz mellé egy 1060-at is, de a 1050Ti már biztos nem akadály az mellé a proci mellé, bottleneck ott nem fordulhatna elő. G4560 24 000Ft kb. 1050Ti 50 000Ft kb. Olcsóbb a GT1030 ami 20 000Ft körül mozog és megéri. Nem gamer kártya, de otthoni felhasználásra korrekt. Ram az most nagyon drága, ami nekem van 8GB HyperX Fury Ram-om az amióta megvettem olyan 10 000Ft-al drágult, szóval 30 000Ft most és olyan tavasz környékén vehettem vagy nyáron.
Amúgy gondoltam csak az alsóbb kategóriát említem neked, csak hogy érezd milyen drága is lehetne a beruházásod. Kis kivétellel (ryzen 5, 1060, abból is a 6GB-os verzió) a többsége amit említettem nem igazán alkalmas a mostani játékokhoz, és igazából a ryzen 5 is jobban teljesít munka terén mint játékoknál, de attól még ahhoz is jó. Na jó, talán a 1050Ti FullHD játékokhoz még jó, de épphogy, pl a most megjelent CoDII-t tuti, hogy csak kompromisszumokkal futtatná, de én abban is kételkedek, hogy a 1060 maxon vinné. Ha igazán akarsz ilyen korszerű és erős gépet akkor legalább egy 260 000Ft-ot rá kell szánnod, és akkor még csak Ram-od, videókártyád, procid és egy valamire való alaplapod van. Ezekhez még számold hozzá, hogy esetleg gépházat kell venned, tápot is, tárolókat (SSD-t ennyi pénz kiadásánál már bűn lenne kihagyni) és az esetleges többletköltségeket amik felmerülhetnek, pl lehet nem elég a gyári hűtés ahogy használod az miatt vagy ki tudja. Amiből kényelmesebben gazdálkodhatsz az olyan 400 000Ft. Az a 260 000Ft nekem úgy jött ki, hogy 50-et számoltam ram-ra (nyilván több is lehet, de talán ennyiből is megúszhatod), proci 60 000Ft körül (ryzen 5 1600-ra gondoltam), alaplap 30 000Ft körül a videókártya pedig 120 000Ft körül, de jobban bele gondolva jó az 150 000Ft-nak is. Abból megvan egy 1070 mondjuk.
Koszi a valaszokat es a segitseget!
Valahogy gondoltam hogy kuka, csak nem ertek annyira hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!