Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Masszív FPS drop a játékok...

Panyi Krisztián kérdése:

Masszív FPS drop a játékok alatt, mitől lehet?

Figyelt kérdés
Üdv! A probléma az lenne, hogy kb 3-5 percenként az FPS 120 ról 30-ra ugrik le majd vissza. Ez eléggé kellemetlen arra nézve, hogy egy Nvidia GeForce GTX1070 8gb ddr5 és AMD FX-9590 alkotja a gépem magját. Emellett van 24GB RAM is. Ez mind multiplayer mind singleplayer játékokra vonatkozik. Hiába rakom teljesen low settingsre a játékot, akkor is. Már újratelepitettem gépet, driverokat. Egyszóval mindent.... Virusirtoval is játszottam, hátha blokkol valamit, de semmi. Remélem tudok néhány hasznos tippet adni, előre is köszi!

2017. okt. 29. 14:33
 1/9 anonim ***** válasza:
34%

Monitorozd a hőfokot játék alatt és nézd meg hogy melyik komponens melegszik túl (proci vagy a vidikari).

Ha megvan akkor undervolt-old az adott komponenst hogy érje el a határértéket ahol beakad. Ha prociról van szó akkor egy újrapasztázás segíthet rajta.

2017. okt. 29. 14:38
 2/9 anonim ***** válasza:

gépház milyen? hűtés? Jó esetben túlmelegszik valami.

Tápegységed milyen?

2017. okt. 29. 14:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Lap?táp?
2017. okt. 29. 14:48
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Már megnéztem MSI afterburnerrel, hogy játék közben mennyi az annyi. Istenigazából riasztó értékeket nem láttam.

A tápom Zalman ZM700-TX 700W, a gépházam Zalman Z11 Plus. A proci hűtő Cooler Master Hyper 103. Ezt azóta csinálja, hogy váltottam 1070-re. Előtte semmi baj nem volt a 970-el. A driver legfrisebb, és minden kábel jól be van tolva, helyén van a graf kari is. Valami egyedi beállitás esetleg graf kártyán belül? Xtreme gaming toolt is lekaptam hozzá, de ott csak boostolni lehet meg miegymás...

2017. okt. 29. 15:52
 5/9 anonim ***** válasza:
Alaplap?
2017. okt. 29. 16:12
 6/9 anonim ***** válasza:
Alaplapra kellene ránézni nem mindegy mi van az FX-9590 alatt.
2017. okt. 29. 17:05
 7/9 A kérdező kommentje:
Az alaplapom: GIGABYTE K3-Z170
2017. okt. 29. 20:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem volt nehéz belerakni a procit?

Kérlek nézd meg még egyszer, mert ez egy Intel lap. :)

2017. okt. 30. 07:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Na én kiszállok :)
2017. okt. 30. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!