Milyennek számít a gépem?
Asus P5B LGA775 (Sima P5B)
Pentium 4 3ghz Cedar mill Ht
3*1gb ddr2 800mhz kingston ram
Msi Geforce 210 1gb
Samsung 500Gb Ide 7200rpm Hard Drive
Lg Super Multi Ide Dvd író
Codegen ház
Codegen 400w táp
Ritka gyengének, kb HD videó lejátzsására is alkalmatlan.
A proci egy kazán hiába virtuális ketmagos a Conroe magos Celeron 420 1,6ghz-el is erősebb nála.
Ram 3 db miatt nem dual channel kompatibilis, netezésre elég.
Gt210 már mikor kijött gyenge volt, a pár éves integrált vezérlők is köröket vernek rá.
Samsung 500gb, a samsung vinyókkal meggyűlt már a bajom.
DVD írót senki se használ.
Codegen házak kétezres évek elején irodai szinten voltak menők.
A táp kisipari hulladék, nem szabadott volna átengedni a határon.
#2es vagyok. És az az igazság, hogy igaza van mákos lecsónak. Egyetlen említésre méltó dolog a HDD, minden más elfáradt, vagy a megjelenésekor sem volt nagy kaland.
Amúgy mire irányul a kérdés? Mire elég? Vagy mit fejlessz?
Asus P5Q alaplap, Q9550 vagy Q9650 proci, mehet 8GB RAM 1200 MHz-ig és jó lesz. VGA-t meg lehet venni egy 6-os vagy 7-es szériás GTX-et, tápnak egy Cooler Master MasterWatt Lite 400W-ot. Házból mehet egy Zalman Z3.
Ez így egy elég költségkímélő frissítés, de már a proci csere egy nagy lépés lenne, ugyanaz a foglalat, és ha a P5B támogat 8GB RAM-ot, akkor alaplap csere sem kell.
Ha csak annyi a kérdés, hogy milyennek számít a gép, de nincs tervben semmilyen frissítés, akkor már leírtuk.
Prociból a max, amit betudsz rakni, az a Core 2 Extreme QX9650, de szerintem nem ad annyival többet, mint amennyibe kerül pluszba a sima Q9650-hez képest. No meg nem is olyan könnyű találni QX-es procit.
Ezt csak úgy leírtam. ^.^
Milyen szempontból átlagos? Elavult konstrukció, technológia minden alkatrésze. 8 éves VGA, 11 éves proci. A most piacon lévő, 22.000 Ft-os, nagyon belépő szintű Nvidia GT 1030 fényévekkel jobb nála.
DD2 helyett meg DDR4 van, 800 MHz-es memória ma már semmi, 2133 az alap. 3GB RAM meg kb. a Windows futtatására, meg 1-2 egyszerűbb program használatára elég.
Ma ez a gép már teljesen elavult, nyilván amire te használod, arra elég, mert ha nem lenne, akkor nem mondanád, hogy szerinted átlagos.
A VGA értéke pár ezer Ft, a proci meg jó, ha 1000 Ft. A géped értéke jó, ha van 15.000 Ft. Legjobb esetben 20.000, de most nagyon a hasamra ütöttem, csak a VGA-nak meg a procinak néztem utána.
Nyár elején adtam el egy ilyen procit 400ft-ért... 2db sparos kenyér áráért.
Tudod mi ma az átlagos gép?
4. Gen refreshelt i5
B85 lap
120-as SSD és 1TB HDD
8-12GB Ram
750Ti vagy erősebb VGA
CPS350w táp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!