Létezik olyan személyi számítógép, mely nem-mac és nem-pc kompatibilis, valamint jelenleg is gyártják? Főleg japán tervezésű érdekel.
#1: Igen, szakszerűtlenül írta, de szerintem aki nem azzal van elfoglalva, hogy a kákán is a csomót keresse, annak könnyen kitalálható, hogy nyilván a Windowst futtatni képes gépekre gondolt az illető. Személyi számítógép alatt pedig az asztali gépekre gondolt.
A válasz pedig: nem. Vannak ugyan más operációs rendszerek is - hogy mást ne mondjak, pl. a Linux -, ezek azonban ugyanazon a vason futnak, amin egy Windows is elfut.
"A pc jelentése: személyi számítógép"
De hol itt a káka? És hol a csomó?
(akkor most találd ki Kedves #2, hogy én mire gondolok!)
Tisztában vagyok a pc jelentésével, és linuxot használok. Az első hogyan fogalmazta volna meg a helyemben a kérdésem?
Körülményesebben is megfogalmazhatom, ha máshol nem érted a kérdésem:
nem szuperszámítógépekre gondoltam, nem ipari alkalmazásban levőkre, nem mobil eszközökre, hanem desktop, laptop szerű gépekre, olyanokra, melyeket civilek szoktak használni, mégse mobil eszköz.
Ezek közül csak a Mac-kompatibilisekről, és csak a PC-kompatibilisekről hallottam eddig.
A kérdésemet azért ettem fel, hogy megtudjam: léteznek -e más kompatibilitású civil gépek is?
#4 vagyok
Kedves Kérdező!
Nem a Te kérdésedre reagáltam, mivel #2 korrekt választ adott rá.
De, ha valaki arra próbálja rávezetni a kérdezőt, hogy fogalmazzon egyértelműbben (vagy esetleg: írjon helyesen) akkor azt nem tartom a "Káka és Csomókutató Egyesület" tagjának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!