Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Létezik olyan személyi számító...

Létezik olyan személyi számítógép, mely nem-mac és nem-pc kompatibilis, valamint jelenleg is gyártják? Főleg japán tervezésű érdekel.

Figyelt kérdés

2017. okt. 26. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
A pc jelentése: személyi számítógép
2017. okt. 26. 14:04
 2/7 anonim ***** válasza:
53%

#1: Igen, szakszerűtlenül írta, de szerintem aki nem azzal van elfoglalva, hogy a kákán is a csomót keresse, annak könnyen kitalálható, hogy nyilván a Windowst futtatni képes gépekre gondolt az illető. Személyi számítógép alatt pedig az asztali gépekre gondolt.

A válasz pedig: nem. Vannak ugyan más operációs rendszerek is - hogy mást ne mondjak, pl. a Linux -, ezek azonban ugyanazon a vason futnak, amin egy Windows is elfut.

2017. okt. 26. 14:07
 3/7 Dongaben ***** válasza:
Néhány Androidos készülékre ráfoghatjuk, hogy ilyen. De ezek (Most még.) jóval gyengébbek a valódi asztali gépeknél.
2017. okt. 26. 14:15
 4/7 anonim ***** válasza:
42%

"A pc jelentése: személyi számítógép"

De hol itt a káka? És hol a csomó?

(akkor most találd ki Kedves #2, hogy én mire gondolok!)

2017. okt. 26. 14:49
 5/7 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok a pc jelentésével, és linuxot használok. Az első hogyan fogalmazta volna meg a helyemben a kérdésem?

Körülményesebben is megfogalmazhatom, ha máshol nem érted a kérdésem:

nem szuperszámítógépekre gondoltam, nem ipari alkalmazásban levőkre, nem mobil eszközökre, hanem desktop, laptop szerű gépekre, olyanokra, melyeket civilek szoktak használni, mégse mobil eszköz.

Ezek közül csak a Mac-kompatibilisekről, és csak a PC-kompatibilisekről hallottam eddig.

A kérdésemet azért ettem fel, hogy megtudjam: léteznek -e más kompatibilitású civil gépek is?

2017. okt. 26. 15:01
 6/7 anonim ***** válasza:

#4 vagyok

Kedves Kérdező!

Nem a Te kérdésedre reagáltam, mivel #2 korrekt választ adott rá.

De, ha valaki arra próbálja rávezetni a kérdezőt, hogy fogalmazzon egyértelműbben (vagy esetleg: írjon helyesen) akkor azt nem tartom a "Káka és Csomókutató Egyesület" tagjának...

2017. okt. 27. 18:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Az előző kommentemben még tovább pontosítottam kérdésem. Tud valaki érdemi választ adni nekem? :D Előre is köszönöm. :)
2017. okt. 27. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!