Ez a táp milyen Pci e 16 os videókártyát bír el?
Mi a pontos gyártója típusa a tápnak?
Processzorod milyen?
Mennyi pénzt szánnál videokártya vásárlásra?
Sanszos így az egyéb infok nélkül, hogy GT 1030 2GB, 30W fogyasztással. GTX 1050 2GB már 75W.
GTX 1050Ti 50-55 ezer forint
Egy minőségi 600-as tám már 12-13 ezerért beszerezhető, ha erre nincs pénze, akkor szerintem a GTX 1050Ti-re sem.
"Egy minőségi 600-as táp már 12-13 ezerért beszerezhető"
XDDDDD Meg ahogy azt Móricka elképzeli. Ennyiért csak alsó-középkategóriát kapsz, nem minőséget. Az úgy duplájánál kezdődik.
#3.A tudatlanság néha fáj...
Mutass már egy 600W-os minőségi tápot annyiért.
Mert ami le is adja a 600W-ot +12V(!)-os ágon az az EVGA G3-nál kezdődik.
#5 és #6
Hogy fáj a tudatlanság? Pf...
Egy 600 wattos táp soha nem fog 600 wattot leadni! Ezt azért gondolom tudod... ja, nem tudtad, bocsi. Ami lead 600 wattot, az nem hatszáz wattos, hanem több. A 600 watt a hálózatból felvett teljesítmény, tudod, az a befalazott malacka, aminek kilóg az orra a falból.
Példa:
CoolerMaster MasterWatt Maker 1200 (80+ titanium) maxon járatva 1128 wattot ad le. Azért az durva, nem, hogy egy csúcskategóriás (nem minőségi, nem összekeverendő,persze ez minőségi is egyben) táp sem tudja leadni azt, ami rá van írva hiába kerül 300ezerbe. Ilyen ez a rohadt fizika. Egy minőségi táp nem attól minőségi (a minőségi jelző nem egy kategória!), hogy mekkora a teljesítménye. Belépő szinten is van minőségi táp.
Cooler Master 600W Elite Power. ez egy belépő szintű, azaz alsó kategóriás minőségi táp. nincs 14ezer forint. 85%-os, azaz 510 watt. Benyalok neked csontig, ha mutatsz nekem egy olyan 600-as, sőt, bármilyen teljesítményű számítógépes tápegységet, ami le is adja a ráírt teljesítményt, azaz 100%-os hatásfokkal működik!
Most már csak egy kérdés maradt. Hány éves a kapitány?
Avagy, minek 600W-os táp, amikor azt sem tudjuk milyen processzora van, és mennyit szánna videokártya vásárlásra. Ha nincs zsozsó új tápra elmondása szerint, akkor jó eséllyel nem egy 1070 8GB-ot szeretne venni.
De amúgy sem értem miért szükséges egy 600W-os táp átlagos felhasználásra, vagy FullHD játékra, miközben az egész rendszer fogyaszt kb 250-300W-ot, alkatrészektől függően persze. Nekem van egy 1060 6GB-om, 120W-os fogyasztással, meg egy Ryzen 5 1600-am, 65W-os fogyasztással. Ez így 185W, ha ráteszem az egyéb fogyasztókat, meg miegymást, legyen 100W +, akkor még mindig 300W-nál járok, de lehet még annyinál se. Most akkor hova a 600W?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!