Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD firmware frissítése...

SSD firmware frissítése törölheti a meghajtón levő adatokat?

Figyelt kérdés
Van egy HyperX Savage 120gb ssd m amihez lenne firmware frissítés ami kb 700 mega legalábbis azt töltöttem le az oldaláról,és azt írja a programja,hogy frissítsem a firmwarét,ha frissítem törölheti az adatokat a windowst meg mindent?Anno egy samsung 830 ssd m volt ott csináltam firmware frissítést de az nem törölt semmit sem a meghajtóról,de itt elméletileg meg van az esélye

2017. okt. 21. 23:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem, nincs meg az eselye itt sem, nem tudom honnan veszed.
2017. okt. 21. 23:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Onnan,hogy az oldalon a leírás arra figyelmeztet,hogy az is megeshet,meg többen is azt mondták meg van az esélye az adatok törlődésének vagy sérülésének.
2017. okt. 21. 23:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
... Ahogyan annak is megvan az esélye, hogy a frissítés nem sikerül és tönkremegy a meghajtó.
2017. okt. 22. 00:28
 4/10 A kérdező kommentje:

Na mondjuk ez a második ami aggaszt

Ezt tartalmazná a firmware

Firmware Rev. SAFM001B (12/15/16)

 Resolved corner case behavior that forces drive into ROM mode after an abnormal

initialization causing it to register as 2MB

 Modified Identify Word 47/59 for 3 rd -party software compatibility

 Reduced aggregation of TRIM resulting in improved performance and responsiveness

nem tudom mennyit jelentene ez a firmware mert most is jól működik az ssd

2017. okt. 22. 00:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha semmi gond nincs vele, hagyd a csudába.
2017. okt. 22. 03:27
 6/10 P.O.C. ***** válasza:
100%
"Ami működik azt, nem kell megjavítani. " És ez nem csak a számítástechnikába alapszabály. ;)
2017. okt. 22. 06:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha jól megy én nem foglalkoznék vele.

Ahol nekem kellet frissíteni, ott problémát okozott, kék képernyőt.

Frissítés után a probléma orvosolva volt, és örültem. :-)

2017. okt. 22. 09:30
 8/10 A kérdező kommentje:
Nekem lekopogom hibátlanul teszi a dolgát az ssd,úgy hallottam a kingston V szériás ssd k nél volt nagy szükség a firmware frissítésre mert azok hullottak mint a legyek.Tehát akkor szerintetek sem hozna annyit a frissítés,meg ha nincs gondom ,ne foglalkozzak vele?
2017. okt. 22. 13:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Viszont ott van a másik oldal, hogy a frissítés meghosszabbíthatja az élettartamát az SSD-nek.
2017. okt. 22. 15:38
 10/10 A kérdező kommentje:

ma 15:38

Na igen erre is gondoltam,tegnap telepítettem a gépemre egy programot mégpedig a EaseUS Todo Backup Free 10.6 lehet vele system backupot csinálni,de ha valami gáz lenne,ezzel hogyan állítanám vissza a rendszert,hisz a c meghajtón van telepítve?

2017. okt. 22. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!