Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógépet újítsak fel vagy...

Számítógépet újítsak fel vagy konzolt vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már érzem, hogy a számítógépem kezd elavulni. Már több, mint két éve vettem, és azóta nem nyúltam hozzá. Elgondolkodtam, mi lenne, ha esetleg újítás helyett konzolt vennék? Milyen ötlet, vagy inkább maradjak a gépnél? Kérlek, segítsetek dönteni, mert nem nagyon tudok :D Mindegyiknek van előnye és hátránya, de én nem tudom eldönteni.

A jelenlegi pc-m:

Intel i5-4440

2x4Gb ram ddr 5 1600mhz

Amd sapphire r9 280 3GB

2017. okt. 21. 21:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem fejlődik gyorsan a számtech? Ezt gondold át újra, jönnek az új Ryzen procik, a Coffee Lake csak átmenet Cannon Lakebe, majd Ice Lake-be, 14nm-ről 10-re. Jön az új Nvidia chipset meg AMD a VGA-k terén. És most hogy a Ryzen és Coffee Lake 4+ magosak meg sok szálasak (ami mindenki számára elérhető lett), így olyan játékokat is megéri fejleszteni már, ami kihasznál több mint 4 magot, mert van már elérhető hardver hozzá.

Nem fog megállni az élet a mostani Nvidia meg AMD kártyákkal, Coffee Lake-el, aktuális Ryzen kínálattal. :)

2017. nov. 1. 10:32
 12/12 anonim ***** válasza:

"8-9 éves gépeket is még ki lehet úgy pofozni, hogy megküzdjenek a mai játékokkal."

Ezzel sem értek egyet, Intel Xeon, Core 2 Duo, Quad, Extreme volt abban az időben, meg ébredeztek az i-s procik. Alaplap, proci csere nélkül nem fogod megúszni, hogy egy 8-9 éves gépet kipofozzál egy Forza Horizon 3-hoz például, ami helyből Windows 10-et kér, vagy egy bármilyen más AAA címhez, amik mostanában jelentek meg, vagy most fognak.

Szinte bármiről váltasz bármire, cserélni kell az alaplapot. Nyilván az azonos Socketet támogató családokon belül nem, pl. Skylake-ről Kaby-ra, vagy Haswellről Broadwellre.

Vagy akkor nem tudom mire gondoltál az alatt, hogy egy 8-9 éves gépet kipofozol mai szintre, mert alaplapot, cpu-t, vga-t tuti cserélni kell, és lehet ramot is. 2005-ben is ugyanez volt a helyzet egy akkor 8-9 éves géppel. Most sem másabb, csak így visszatekintve nagyobb a kínálat a használt piacon a sok proci család meg vga modell miatt. :) Szóval persze lehet fejleszteni a Core 2 Duo korszakról Intel 3-4-5 genre pl, meg venni egy GT 6xx 7xx 8xx kártyát, csak nem biztos, hogy jó hosszútávú befektetés. Mert 22 egy GT 1030, szintén huszon valamennyi egy Pentium G4600, mellé 15-20 egy alaplap, és hozza majdnem azt a szintet, mint egy 3 4 5 gen, vagy egy régebbi GT kártya, akár Ti kiadása.

2017. nov. 1. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!