MSI mint márka vélemény? (több lent)
Eddig vegyes márkában gondolkodtam ( asrock alaplap,asus gpu),de most gondolkodom egy full MSi konfigon,középkategória lenne,20-30 közötti alaplap,(intel 1151)videókártya pedig közép kategória teteje lenne,mondjuk 1050Ti 4gb, vagy hasonló nvidia kártya...
Mi erről a véleményetek? Esetleg van valamilyen MSI terméked ? Jól működik ? Tapasztalat ?
Én nehezebben találtam jó és itthon is kapható memóriát MSI alaplaphoz, mint Asus-hoz, QVL lista alapján természetesen. Mondjuk AMD-ről van szó, nem Intelről. (Ryzen oldalon amúgy is sok a panasz a memória kompatibilitás miatt.) Ettől függetlenül jó márka, sokan dicsérik, VGA terén sincs nagy panasz, nyugodtan vehetsz MSI-t, csak nézd meg a kiszemelt alaplap QVL (qualified vendors lists) listáját, hogy ne legyen probléma a memória terén.
Például:
Bal oldalon Compatibility, majd kitudod választani, hogy mire vagy kíváncsi. Skylake, Kaby Lake, stb. És akkor megtudod nézni, hogy mely memóriák vannak támogatva pl. a Kaby Lake proci mellé. Láthatod azt is, hogy milyen Chipset van a memóriában (elvben). Chipsetek terén most a Samsungra van rágerjedve a világ, de a Micron sem rossz. Bár ezt most én megint AMD oldalról mondom, mert na, írtam már feljebb miért. :) Másolgasd a második oszlopban lévő modellszámot árukeresőbe, vagy bármely általad kedvelt oldal keresőjébe, és megnézheted, hogy kapható-e itthon a memória. Mindenképp a modellszámot másold, az a lényeg. Csak valamiért az MSI lapokhoz nehezebb 8GB-ot találni, valamiért itt 16GB-nál kezdődik az élet.
Milyen procit tervezel venni?
nekem ezek vannak gépembe
msi h110 pro vd
intel i3 6100
8GB ddr4 2666 kingston hyper
msi GTX 1080 sea hawk
580w táp
1TB+2x2TB WD blue +Adata ssd 120GB nincs használatban
alaplapot és procit cserélni fogom
MSI z170 pc mate alaplapra + i7 6700 oem procira
Köszönöm a válaszokat, utána nézek amit linkeltél.ezt tervezem :
Intel Core i5-7500 Quad-Core 3.4GHz
Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2400
1050 Ti 4gb (vagy hasonló nvidia)
tápnak meg 550-700 közötti valamilyen márka ami plus bronz 80-as, vagy régebbi gold(de szerintem elég a bronz) Szóval valami ilyesmi lenne,persze változhat minden,egyedül a proci ami maradni fog.. mondjuk várok mindennel,mert a ram árak most nagyon felmentek...
Egyetértek, egy Be Quiet Pure Power 10 400W, vagy Fractal Design Integra M 450W bőségesen elég egy i5 7500 meg GTX 1050 Ti mellé.
Amúgy a QVL lista Intel oldalon nem annyira fontos, mint most AMD oldalon, de ha ránézel biztos ami biztos alapon, bajod nem lesz tőle. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!