Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Proci vagy alaplap lehet a...

Proci vagy alaplap lehet a rossz? (részletek lent)

Figyelt kérdés
üdv. Van egy Asus P8H61 alaplapom abban egy i3 3220 proci. Tápcsere (régiben nyifogott valami és idegesített) után első indításnál is már annyit csinált,hogy egy másodperc töredékére elindult (felpörögtek a ventik) és le is állt. Elvileg az új táp is jó,de a régivel is próbáltam,mindkettővel ez az eredmény. Mivel már teljesen lecsupaszítottam belülről a gépet ezért maradt az alaplap és a proci. Egyiken sem látni égésnyomot vagy alaplapon púposodott kondit,szag nincs,stb. A kérdés lényege az lenne,hogy ha nem tudom más gépbe beletenni a procit akkor jelen állapotban meg lehet valahogy állapítani,hogy melyik a rossz? Pl. proci nélkül sem beep -el semmilyen hibakódot az alaplap. Azt se tudom,hogy proci hiányra van e beep kód. Még annyi,hogy a led világít az alaplapon.
2017. okt. 21. 11:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Memória is lehet bűnös, lehet elmozdult a foglalatban, ezt a lecsupaszítottam dolgot úgy kell érteni hogy az alaplapban csak a proci volt benne? Úgy ha nem indul ne is csodálkozz.
2017. okt. 21. 12:06
 2/8 A kérdező kommentje:
helló. Egyenként elkezdtem kiszedni belőle a dolgokat, először a sallangot,hangkártya,usb bővítő,utána a vga-t majd a ramokat és most maradt benne a proci egyedül. Nem csodálkozom,hogy nem indul el mivel már eleve sem indult el azon viszont csodálkoztam,hogy még így is csak egy pillanatra indul be a gép. Tehát valami védelem lelövi az áramot a házban (tápban?). Gyerek korom óta (80 as évek) "digibubus" vagyok úgyhogy alap hibákba nem futok bele. A kérdés lényege,hogy ha nincs másik 1155 ös alaplapom amibe bele tudnám tenni a procit akkor hogy tudom leszűrni ,hogy az vagy az alaplap a ludas? Tápot kizártam mert kettőből kettő nem túl valószínű,hogy egyszerre döglik be. A 1155 ös alaplapok használtan elég húzós áron vannak tehát nem szeretnék 20 eFt -től feleslegesen megszabadulni. Kérném,hogy a lényegre válaszoljatok. köszi.
2017. okt. 21. 12:18
 3/8 A kérdező kommentje:
lelövi a házban=lelövi az alaplapon :)
2017. okt. 21. 12:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs másik alaplap akkor nem hiszem hogy le tudod tesztelni hogy a proci bűnös e, de ram nélkül se indul el a gép szóval azt is le kéne tesztelni hogy nem e az adta meg magát. Régen tápcserénél én is így jártam hogy nem indult a gép, nekem a ram volt a ludas.
2017. okt. 21. 21:04
 5/8 A kérdező kommentje:
De a nem indul el azt jelenti itt hogy egy tized masodpercre elindul majd leall. Ram nelkul elindul a power on self test. Sot szerintem beep kodja is van a ram hianynak. Itt addig el se jut :(
2017. okt. 21. 21:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Másik alaplap nélkül sajnos nem tudom hogy lehetne leellenőrizni a procit.
2017. okt. 23. 10:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek a valaszokat.
2017. okt. 23. 20:19
 8/8 juhász kálmán béla válasza:
Hali nekem is most ez a problema neked mi volt a hiba ?
2017. dec. 10. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!