Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fájdogál a fejem a...

Miért fájdogál a fejem a monitortól?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Új PC-t raktam össze, ehhez szereztem egy kölcsön monitort, amíg nem veszek magamnak egy sajátot, de valami nem stimmel vagy velem, vagy a monitorral.

Samsung SyncMaster BX2240 a monitor típusa, 1680x1050 (60 hertz) mellett.

Párom laptopjától nem fáj a fejem, az 1366x768 (60 hertz).

Milyen monitort kéne vennem, hogy elkerüljem a fejfájást?

2017. okt. 20. 17:45
 1/6 A kérdező kommentje:
Hozzátenném még, jelenleg egy HDMI to VGA adapterrel üzemel a monitor, a VGA-ba dugva.
2017. okt. 20. 17:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Mennyi időt töltesz előtte? Ha sokat, érdemes lenne beruházni egy flicker-free, kékfény szűrős monitorra.
2017. okt. 20. 18:43
 3/6 A kérdező kommentje:

Elég sokat eltudok lenni, netezek, játszom.

Köszi a tippet, azt hiszem meg is találtam a monitor "családot" az Asus-nál.

[link]

Az élet iróniája, hogy pont egy ilyen monitort néztem ki magamnak az Asus-tól, mielőtt feltettem a kérdést, csak akkor még az árukeresőn böngésztem, nem tudtam, hogy ilyen technológia van benne. :)

2017. okt. 20. 19:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem asus-om van jelenleg 2db, első nap után átraktam éjjeli üzemmódra, kicsit kékebb lett a kép, de sokkal szem barátibb.

Asus VN248QA a pontos típusa.

2017. okt. 20. 20:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezek a HDMI-VGA átalakítók általában elég gagyik, vibrálhat tőlük a kép, valószínű ennek a hatását érzed. Mindegy milyen monitort veszel, ma már mindegyiken van digitális bemenet (DVI, DP vagy HDMI), amit átalakító nélkül használhatsz.
2017. okt. 21. 01:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is hdmi to vga adaptert használok és semmiféle vibrálás vagy fejfájás nincs. Nekem Asus 1680x1050 (60 hertz) van. Sőt! Virtuális szuper felbontással használom játékok alatt 1920-1080 felbontással. Nem minden d-subos monitor komálja az átalakítósdit.
2017. okt. 21. 03:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!