Merevlemez 2017-ben? Vagy inkább csak SSD?
Jövőhéten rendelem a cuccokat az új géphez, már kiválasztottam mindent, csak az SSD-vel illetve HDD-vel vagyok bajban.
Így néz ki a konfig eddig:
Alaplap: Asus Prime B350-Plus
CPU: Ryzen 5 1600
RAM: 2x8GB G.Skill
VGA: Sapphire RX 580 8GB (ez már megvan 2 hónapja, sikerült lecsapnom egyre 90-ért)
Táp: Seasonic M12 II Evo 520W
Ház: NZXT Source 340
Eddig egy 120-as SSD-m volt meg egy 1TB HDD. Az SSD-n volt az oprendszer meg a programok, HDD-n minden más (játékok főleg).
Most arra gondoltam, hogy vennék egy 120-as M.2 PCIe SSD-t a rendszernek (pl Corsair Force MP500 - 28ezer), a játékoknak meg egy 500-as SATA3 SSD-t (WD Blue - 45ezer). Viszont akkor nagyon be kéne osztanom azt az 500 gigát... az 1TB SSD-k meg drágák :/ HDD-n meg olyan lassan töltenek be a nagyobb játékok...
Szerintetek?
7200-es HDD játékra bőven elég. Ki tudod várni azt az 1-2 mp-el többet. Játéknál amúgy is szekvenciális olvasás van,
abban pedig jók a winyók is. Ha lassan tölt a játék, tolj
rá egy defragot, az javíthat rajta.
Na végiggondoltam, igazatok van, kit érdekel az a pár másodperc a játékoknál :D
Ez lesz:
Samsung 960 EVO 250GB m2 pcie ssd (csak egy 10-essel drágább, mint a 120-as m2-es)
2TB WD Black HDD
Én most vettem egy 250GB-os SSD-t ( Samsung 250GB 850 Evo SATA3 2.5" MZ-75E250B/EU ), és megy majd mellé rövidesen egy 1TB-os WD Blue EZEX.
Gondolkoztam sokat én is, hogy mi legyen. Nyilván a legköltséghatékonyabb a csak HDD verzió lett volna. Volt olyan terv nálam is, hogy egy 500GB-os HDD, de az lehet szintén betelt volna a nagyméretű játékok miatt. Nem vagyok egy olyan fajta, aki párhuzamosan játszik 5 játékkal, de azért nem is akartam megkockáztatni. Úgy hogy maradt az arany középút, SSD+HDD.
Terrás SSD valóban brutál, ára több mint a hétszerese a WD Blue vinyónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!