Milyen videokártya érdemes a processzorom mellé?
Intel Core i5-650 LGA1156
Tudom, nem egy mai darab, de szeretnék egy új videokártyát, hogy a viszonylag frissebb játékokkal is játszhassak közepes beállításon. Számít egyáltalán a videokártya kiválasztásánál, hogy milyen CPU van a gépben?
Erről mi a vélemény?: GIGABYTE GeForce GT 1030 OC 2GB GDDR5 64bit PCIe (GV-N1030OC-2GI)
Passzol a CPU-hoz, vagy ez alapból gyenge?
Meg lehet venni, de ha a közepes beállítást FHD felbontásban gondolod, arra nem feltétlenül lesz elég minden játéknál.
Na meg a CPU sem túl acélos darab, 2 magos i5, még az én G4400-am is köröket ver rá.
Teljesítményben valahol egy 1150-es Pentium szintjén van ez a proci,bár a HT sokat dob rajta.
Tényleg érdemes inkább a 1050 Ti felé nézelődni, vagy az RX 460 felé, alatta nem érdemes semmit venni.
Ha nem szeretnél platformot váltani, akkor kukázni kellene lassan azt az i5-ös procit, és venni egy I7-860( mondtam valamit), az aprón elég kis pénzekért megy.
Szerintem nyugodtan tegyél bele valami hasonló kártyát, és megnézheted mi lesz a szűk keresztmetszet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!