Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Üdvölet! Egy Gigabyte GA-78LMT...

Paracletos kérdése:

Üdvölet! Egy Gigabyte GA-78LMT-S2 alaplap elbírna egy 8 magos procit és egy erősebb (1060) kártyát? Köszönöm?

Figyelt kérdés

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.

System Model: GA-78LMT-S2

BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG

Processor: AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor (6 CPUs), ~3.3GHz

Memory: 16384MB RAM

Available OS Memory: 16382MB RAM

2017. okt. 17. 16:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

3 évvel ezelőtt se volt igazán értelme am3/3+-ra építeni (1-2 kivételtől eltekintve), új gépet se építenék már ddr3-ra, mert kb. Minden új lap ddr4-es.

Viszont ha használtan, értelmes áron hozzájutsz egy ennél jobb am3-as lap+ proci kombóra akkor azzal se jársz rosszul. És akkor minden más cuccod maradhatna, így olcsón megúsznád.

2017. okt. 21. 08:54
 12/16 A kérdező kommentje:

Ebben nagyon igazad van.

Az , az igazság, hogy jó lenne olcsón megúszni..

De ha apránként is.. talán jobb lenne átállni.

A ház és a táp már "végleges" azokra nem kell költeni.

Alaplap, proci és majd egy 1060 vagy 70 ha picit olcsóbb lesz.. ezzel ellennék egy ideig megint.

Ez így buta kérdés, de én általában AMD-s voltam.. sokkal drágább az Intel?

Szoktam játszani..de videószerkesztést és 3D-t is használgatok..na meg renderelek.

Mi lenne az irány, hogy ne menjen rá a gatyám de egy pár évig ellegyek vele..?

2017. okt. 21. 20:10
 13/16 A kérdező kommentje:

Intelből gondolom azért egy I5 minimum illene.

Azon kívül, hogy van I3, I5, I7 nem sokat tudok róluk.

2017. okt. 21. 20:12
 14/16 anonim ***** válasza:

Az Intelekről annyit kell tudni, hogy a régebbi FX, APU prociknál lényegesen jobb az egy szálon nyújtott teljesítménye, ezért is szeretik őket játékokban, ezen felül a az i5, és i7 es példányok igen jó turbóval is rendelkeznek, ezzel tovább nő az egy mag, szál teljesítménye.

Vannak i5, i7 "S" jelölésű procik, amik kevesebbet fogyasztanak (65W), alapból alacsonyabb órajelen, de teljesítmény függvényében turbozzák az összes magot, ezek elég jó teljesítményre képesek.Pl: Az i5 4670S: 3,1 alapból, szálanként turbózik 3,8-ra, össz. magon meg 3,5-re. De vannak "K" jelölésű procik, ezekben elég jó tuning potenciál van, egy kis törődéssel, elég jó teljesítménytöbbletet tudnak adni. Az i7 procik annyival többek, hogy van HT, tehát minden maghoz rendel még egy szálat, négy mag, nyolc szál.

A pentiumokra, és az i3-ra nem térnék ki, ezek teljesítménye inkább HTPC, iroda felhasználás.

Alapjaiban 3 lehetőséged van( Hardverapró, hogy olcsó legyen):

1: Beleteszel ebbe a lapba egy nagyobb FX-et, megy ahogy megy, majd később cserélsz egy lapot( pl MSI 970 Gaming)

2: Alaplap, proci megy az apróra, veszel egy 1150 Haswell I5-ös procit, 45XX felett( pl 4590), vagy i7, meg egy lapot, így maradnak a memóriáid.

3. "kukázol" mindent, és AM4,1151-re építesz valamit, de ez a legdrágább opció, és a memóriák miatt nem éri meg.

Jelentős teljesítmény különbség nincs a Haswell, Skylake között, DDR3-DDR4 között Te nem fogod érezni a különbséget, egyedül az IGP más, memóriavezérlő, fogyasztás kicsit alacsonyabb, kb ennyi. Én a második opciót favorizálnám.

Amire figyelj, bárhogy lesz, nagyobb FX melegszik, intel lapokon figyelj a csatlakozók számára, és a 1151, Ryzen hivatalosan nem támogatja a Windows 7-et(sokunknál ez is egy szempont), és mindig nézz teszteket.

2017. okt. 22. 06:58
 15/16 A kérdező kommentje:

Hű, nagyon köszönöm!!

Ez már egy nagyon jó kiindulási pont nekem.

Hatalmas pozitív értékelés ment!

Lehetséges, hogy a 2. opció lesz.

A Win7-et épp mostanában raktam vissza 1 év 10 használat után....

2017. okt. 23. 07:24
 16/16 A kérdező kommentje:

Tehát ez kéne nekem

[link]

Kéz alól már vannak 40-50 között bár megnyugtatóbb lenne egy új.

Ehhez milyen lapot tanácsolnál?

(2. lehetőség)

2017. okt. 23. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!