Melyik konfig a jobb? :
-játék szempontjából
-bővíthetőség szempontjából
1) socket 1156:
-ASrock P55 Extreme
-Intel Core i5 750
-4 gb 1600mhz CL9 Corsair XMS8
-Radeon HD5870
2) socket AM3+
-Asus Crosshair IV Formula
-AMD Phenom II 965 BE (C3 steppinges)
-4 gb 1600mhz CL9 Corsair XMS3
-Radeon HD5870
Ahogy látom, ez inkább egy melyik proci jobb kérdés. =)
A ramnál az egyik XMS8, a másik XMS3 ez most elírás? Ha nem akkor nemtudom, hogy mi a különség, de mind a 2 1600mhzes DDR3as ram, ha jól gondolom.
Bővíthetőség szempontjából:
Mind 2 a foglalat a legújabb (intelnél van 1366is, de ez is tökéletes)
A 2 proci közül a core i5 egyértelműen a gyorsabb, de az az ASrock alaplap az.... inkább asus vagy gigabyte, ezeket szokták ajánlani, de ne ASrock legyen.
Én azt mondom, hogy az AMD-s konfig.
Jó az alaplap a proci, bár az inteles gyorsabb, de játéknál tök mind1, inkább egy erős VGA kell oda, ami neked az 5870nel meg is van:)
Első válaszoló vagyok:
Sztem az AMD-s konfig még olcsóbb is, de nem reklámozni akarok, de hogyha neked játszani kell a gép, akkor vegyél inkább egy Xboxot vagy PS3at (Xboxra még warez is van, ha ez számít.)
Megnéztem a 2 procit és hát már a proci annyiba kerül, mint egy xbox elite, de ahogy jónak gondolod, ez csak egy javaslat.
Az i5 sokkal gyorsabb.
Sebesség sorrend:
Pentium D < Dual Core < Phenom II < Core 2 Duo < Core i5 < Core i7
Alaplap márkával ne vacakolj. Ha elromlik, veszel másikat.
Köszi a válaszokat :))
Akkor az ASrock megy cserére az i5-öt meg lehet majd húzni is picit :D
a PS3/Xbox-os válaszolónak meg: Nem vagyok konzol párti :P Inkább költök többet PC-re és futtatom a játékokat max vagy kö9zel max grafikán mint mediumon :) Persze azért nekem is ott a PS2 néhány játékkal de az csak akkor ha nincs gép :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!