Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gép pillanatnyi lefagyást...

Gép pillanatnyi lefagyást okozhat HDD, SSD?

Figyelt kérdés
1 SSD-m van amin a windows is van meg egy HDD. Néha befagy a gép és egy kattanást hallani a gépházból. Nos mivel csak a HDD be van mozgó alkatrész ezért arra tippelek azért van. Aztán még 1 kattanás után máködik minden tovább ahogy eddig. Általában internetezés közben jön elő a hiba. Mindkét lemez 100%-os.

2017. okt. 12. 21:36
 1/10 anonim ***** válasza:
okozhatja. kondíció?
2017. okt. 12. 21:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Ja hogy a kondíció 100% os. akkor terhelés?
2017. okt. 12. 21:37
 3/10 A kérdező kommentje:
Internetezés közben nem hiszem hogy nagy terhelés éri. Játék közben talán 2x ha előfordult ez a fél-1 perces lefagyás, internetezés közben napi szinten már vagy fél éve. De még az sem biztos hogy merevlemez hiba, csak általában ha lefagy mindig ez a hang halladszódik, mintha megállna a winyó vagy nemtudom. De mivel az SSD-n van a windows azt sem tudom hogy ez miért okozna befagyást.
2017. okt. 12. 21:49
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem kell, hogy hiba legyen.

Merevlemez energiagazdálkodásnál kapcsold ki, hogy ne

állítsa le a winyót.

Ez a "fagyás" arra utal, hogy a gép lekapcsolja a merev-

lemezt. Igen ám, DE amikor valamelyik program (akár egy

háttérben futó rendszerprocess) ránéz a winyóra, annak

meg kell várni a felpörgést + öntesztet. Addig akár az

összes IO művelet blokkolva lehet.

2017. okt. 13. 00:02
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Hát ez talán még meg is oldhatná a problémát, de a BIOS-ban jelét nem látom hogy van ilyen opció, a windowson belül meg 20 percre volt állítva, ez sem tudom hogy esetleg nagyobb időre rakva változtathat valamit.

2017. okt. 13. 07:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Valamiért nálam sem működik a windows energiagazdálkodása. Ugyanúgy lekapcsolnak a lemezeim. Ezért a CrystalDiskInfo progit használom. Ott mindegyiknél kikapcsoltam az energiagazdálkodást. A winnel indulva minden okés. Amúgy sem tesz jót egy lemeznek, ha minduntalan parkolóállásban van a fej. Míg a folyamatos pörgés kevésbé öli. 3 egy terrás vinyóm másfél éve így teszi a dolgát 100 százalékos kondicióval. Pedig használom őket emellett rendesen.
2017. okt. 13. 10:25
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Hát 20 percről átraktam 300 ra, mostanság nem volt ilyen gondom, remélem ezzel megszűnik a hiba.
2017. okt. 13. 14:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Elfelejtettem írni előbb, hogy ez windowson belül, energia-

takarékosságnál keresendő, de rájöttetek :)

Ha 3 óra is kevés, akkor állítsd 0-ra, akkor sosem kapcsol-

ja ki.

Ez a kondíció egyébként baromság, néhány smart adatból

próbál számolni, ami vagy sikerül, vagy nem. Viszont az

tény, hogy a motor felpörgetése az egyik legkritikusabb

tényező, az nyírja a legjobban a winyót. Ha pörög, akkor

sem fogyaszt hatalmas áramot, viszont kíméli szerencsét-

len forgatómotort, így tovább tart a winyó :)

2017. okt. 13. 20:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó +1 :) Ez így van. Annó emlékszem a wd vinyóknál volt ez gond. Csak egy firmware frissítés oldotta meg. A kondicióra visszatérve, persze nem kell hagyatkozni a sentinelre, ha kicsit utána olvasunk, és érdekel a dolog, mi magunk is átnyálazhatjuk a smart adatokat.
2017. okt. 13. 23:09
 10/10 A kérdező kommentje:

UI:

Akit érdekel a megoldás.

Az előlapi usb volt zárlatos. Azt nem tudom hogy a 2.0-ás vagy a 3.0-ás, a leválasztás megoldotta a problémát.

2018. nov. 27. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!