Mi lehet a baja az SSD-nek?
Egy érdekes problémára figyeltem fel az ma, az SSD-m szinte teljesen megtelt, ez azért szokatlan, mert csak a rendszert tároltam rajta eddig és amikor legutóbb néztem még 69 GB szabad hely volt rajta a 111 GB-ból. Most viszont mindössze 5 maradt, pár mappát áthelyeztem a D-re és így lett 12, majd elkezdtem törölgetni a felesleges fájlokat, dokumentumokat... és arra lettem figyelmes, hogy egyre csak fogy a hely, ahelyett, hogy nőne.
Ez miért lehet? Konkrétan ilyet még nem tapasztaltam és elég aggasztó.
Az még nem jelent semmit az Windows beépített víruskereső, tök alap átlagos, vannak jobb védelmek is.
És nem csak felelőtlen nethasználat miatt fertőződik meg a gép. Akár egy szoftver miatt is, ami a háttérbe kéretlen alkalmazásokat telepít.
Rakj fel más védelmeket is Malwarebytes, nézd meg a mappák méreteit nincs-e köztök olyan ami gyanúsan sok és folyamatosan nő a mérete.
Én 99% -ig biztos vagyok benne, hogy nem az SSD -d a hibás ezért.
Köszi, még mielőtt olvastam a válaszod leszedtem az Avast-ot, hamarosan az is lefuttat egy vizsgálatot, de akkor lehet kipróbálom azt amit te javasoltál.
Próbáltam keresni, hogy melyik mappa nő, de nem találok erre utaló nyomot, igaz nem is nagyon tudom hol kezdjem, hogy dátum szerint rá tudjak keresni a méretre. A TreeSize-ot leszedtem, de még nem igazán tudok eligazodni benne.
Közben végzett az Avast és nem talált az sem vírust.
lemezkarbantartót futtasd le rendszergazdaként.
Bár -60 gb az sok, de rengeteg update és ideiglenes fájl van, ami csak foglalja a helyet.
A karbantartó helyett esetleg még a Ccleanert tudom ajánlani, az is megtalál minden szemetet.
Most sikerült azt kideríteni, hogy elméletben egy OneDrive bug okozza a gondot, csak még nem sikerült eltávolítani magát az OneDrive-ot, mivel a vezérlőpultban nem engedi és a mappát sem tudom kitörölni, mert arra hivatkozik, hogy fut.
Plusz most megint 5-6 GB között ingadozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!