Összeállítottam egy gépet. Vélemények?
Processzor:
AMD Ryzen 3 1200
Hűtő:
(Gyári)
Videókártya:
Gainward Geforce gtx 1050 ti
Ram:
Crucial Ballistix Sport LT 2x4 gb 2400mhz
Alaplap: ASUS Prime B350M-K
Tápegység: BQ! System power 8 400w
Ház: Zalman Z3 neo
Hdd: Barracuda 1Tb
Teljesen jó, bár én vennék egy jobb alaplapot és felhúznám az 1300X szintjére.
3000 MHZ-es RAM +1, de csak olyat amit az alaplap támogat.
Nem értem ezt az alaplap támogatja a ramot dolgot.
Én nem olyan ramot vettem amit "támogat" és tökéletesen megy 3000-en hiba nélkül. (prime 95, cinebench, stb.)
#5.Én pedig tapasztalatból írtam.
Mert most csak 2133MHZ-n megy egy 3000MHZ-re képes RAM, ettől akarok mindenkit óva inteni.(illetve sok a panasz erre, jobban rá kellett volna feküdni a RAM támogatásra AM4 fronton)
Amik támogatottak azok a gyártó által tesztelt RAM-k, 100% hogy fog az adott frekvencián működni nem csak 2133MHZ-n.
Az igaz nekem is állítani kellett a nem "támogatott" ramomnál.
De aki oc-s gépet vesz már pedig az amd eléggé az, annak azért valami fogalma legyen róla.
Igen, minden átállítottam.(időzítés, fesz, legújabb UEFI) 2400 MHZ-n még működött a Win de érezhetően instabil volt a RAM ezen a frekvencián.
3000 MHZ-n pedig 3-4. újraindításnál be tudtam lépni az UEFI-be, visszaállítottam 2133MHZ-re(meg természetesen a feszt és az időzítést is) és tökéletesen üzemel.(csak elég bosszantó hogy többre lenne képes de nem tudom kihasználni)
Ez alaplap függő dolog, lehet nálam Pro4-n nem jó, de lehet egy Tomahawk-nak nem jelentene gondot.
De sok a panasz még a B350 Mate-re is, nem kellett volna az alaplap gyártást sem elkapkodni ezt.Illetve az egyik UEFI verzión működik, az újabbon meg már nem.(ilyenről is volt néhány írás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!